Cilvēki plosās kā traki par policistu izdarībām pludmalē Nicā
Burkini ir musulmaņu sievietēm piemērots peldkostīms, kas nosedz visu ķermeni, atstājot redzamu vien seju, plaukstas un pēdas.
Pasaulē
2016. gada 26. augusts, 15:02

Cilvēki plosās kā traki par policistu izdarībām pludmalē Nicā

Jauns.lv

Gan sociālajos tīklos, gan pilsētu ielās cilvēki arvien skaļāk pauž sašutumu par notikušo pludmalē Nicā, kur vairāki bruņoti policisti ielenkuši musulmani ar apsegtu ķermeni un rakstījuši sievietei soda kvīti. Attēlos redzams, ka sarunas laikā sieviete novelk jaciņu. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Notikušais izsaucis vētru sociālajā tīklā "Twitter", kur zem mirkļbirkas #WTFFrance cilvēki pauž sašutumu, dalās ar notikušo fotogrāfijām un ironizē par Francijas likumsargu rīcību. 

Publicētajos attēlos, kas izraisīja plašu sabiedrības rezonansi, redzams, ka policists kaut ko pieraksta blociņā. Saskaņā ar Francijas mediju rīcībā esošo informāciju, sievietei izrakstīta soda kvīts, jo viņas apģērbs neatbilst sekulārisma normām un principiem. 

Burkini aizliegums šobrīd pieņemts 15 pilsētās. Tikmēr Londonā un Berlīnē cilvēki jau izgājuši ielās, lai protestētu pret Francijas aizliegumu. Protests tiek plānots arī Vīnē. 

Kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA/Scanpix 

Tēmas