Atklājies nesmukums Trampa nule nolīgtā imidža veidotāja biogrāfijā - viņš esot sievu sitējs
Vardarbības fakts imidžmeikera vēsturē varētu traucēt "paņemt" šaubīgās vēlētājas sievietes, norāda atsevišķi ASV mediji. Attēlā: no kreisās Donalds Tramps, pa labi - viņa jaunais tēla veidotājs Benons.
Pasaulē
2016. gada 26. augusts, 21:25

Atklājies nesmukums Trampa nule nolīgtā imidža veidotāja biogrāfijā - viņš esot sievu sitējs

Jauns.lv

ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāta Donalda Trampa jaunajam kampaņas vadītājam Stīvam Benonam 1996.gadā izvirzītas apsūdzības par vardarbību ģimenē, piektdien vēsta Ņujorkas laikraksti.

Pret Benonu uzsāktā lieta izbeigta, jo viņa dzīvesbiedre Mērija Luīze Pikarde nav ieradusies tiesā, lai sniegtu liecības pret viņu, vēsta "New York Post" un "New York Times".

Pēc visa spriežot, visa saistībā ar 1996.gada lietu pret Benonu uzsāktā tiesvedība izbeigta, tomēr šis atklājums var sarežģīt Trampa centienus pārliecināt šaubīgās vēlētājas.

Atbilstoši policijas ziņojumam, ar kuru iepazinušies laikraksti, policija izsaukta uz pāra dzīvesvietu Santamonikā, Kalifornijā, 1996.gada Jaungada dienā. Pikarde bijusi sarūgtināta, bet uz viņas kakla un locītavas bijuši nobrāzumi.

Kā policijai stāstījusi Pikarde, viņas un Benona starpā notikusi cīkstēšanās. Viņa gribējusi izsaukt palīdzību, bet Benons atņēmis telefonu un to sadauzījis.

Pilsētas prokurors izvirzījis Benonam apsūdzības par vardarbību ģimenē un izdevis pret viņu aizsardzības orderi.

Tomēr, kad augustā lieta nonākusi tiesā, Pikarde uz tiesas sēdi nav ieradusies, un prokuratūra lietu izbeigusi.

Pikarde izmeklētājiem teikusi, ka Benons licis viņai lietas izskatīšanas laikā pamest pilsētu, kā arī draudējis viņu un abu kopīgās meitas pamest nabadzībā, teikts tiesas dokumentos.

Benons un Pikarde šo publikāciju tapšanas gaitā aicinājumus uz intervijām noradījuši.

Benona pārstāve sakariem ar presi Aleksandra Prīta laikrakstam "New York Times" sacījusi, ka Benonam tagad ir "lieliskas attiecības" ar bijušo sievu un meitām.

Benons ir konservatīvās ziņu vietnes "Breitbart" vadītājs. Trampa kampaņas vadītāja amatā viņš nomainījis Polu Manafortu, kurš kampaņas vadību bija spiests pamest, gaismā nākot faktiem par viņa sadarbību ar Ukrainas prokremlisko eksprezidentu Viktoru Janukoviču.


BNS/Foto: AP/Reuters/Scanpix/LETA

Tēmas