Zemestrīce, kas sagrāva pilsētu. Iespaidīgi PIRMS un PĒC skati no Amatričes Itālijā
Gleznainajā Itālijas pilsētiņā mituši mazāk nekā 3000 iedzīvotāji, taču tai ir sena vēsture. Kā Matriče pilsēta dokumentos pieminēta jau 1012.gadā.
Pasaulē
2016. gada 28. augusts, 07:15

Zemestrīce, kas sagrāva pilsētu. Iespaidīgi PIRMS un PĒC skati no Amatričes Itālijā

Jauns.lv

„Tās ir sāpes, kurām nav robežu,” aprakstot neseno Itālijā notikušo zemestrīci paziņoja Itālijas premjerministrs Mateo Renci. Dabas stihiju nežēlība, kurā kritusi Amatričes pilsēta satrieca visu Itāliju. Portāls Boredpanda.com publicējis fotogrāfijas, kurā redzama skaistā vecpilsēta pirms un pēc postošās traģēdijas.

Kā vēsta ASV Ģeoloģiskais dienests, zemestrīce notika trešdien plkst.3.36 (plkst.4.36 pēc Latvijas laika), un tai sekoja vairāk nekā 900 pēcgrūdienu. Tā bija jūtama arī Romā, kas ir apmēram 170 kilometru attālumā no zemestrīces epicentra, un visā Itālijas centrālajā daļā. Jaunākie dati liecina, ka bojāgājušo skaits 6,2 magnitūdu zemestrīcē, pieaudzis līdz 290 cilvēkiem, savukārt vēl vairāk nekā četri simti cilvēki zemestrīcē guvuši ievainojumus, paziņoja pārvalde. ceturtdien paziņoja Itālijas Civilās aizsardzības pārvalde.

Zemestrīces epicentrs atradās desmit kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, kura atrodas Perudžas provincē Umbrijas reģiona dienvidaustrumos, bet hipocentrs bija četru kilometru dziļumā. Tā skārusi trīs reģionus – Umbriju, Lacio un Marki.

Postaža Amatričes pilsētā, Itālijā

   

Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņi Boredpanda.com/Google Maps, AFP; AP; Reuters; EPA/LETA/Scanpix

Tēmas