Pasaules apceļotājas Mias slepkava tomēr nebija radikalizējies
Mia jau vairāk nekā gadu bija ceļojusi pa pasauli.
Pasaulē
2016. gada 29. augusts, 14:46

Pasaules apceļotājas Mias slepkava tomēr nebija radikalizējies

Jauns.lv

Kvīnslendas policija, kas izmeklē Mias Elifas-Čangas slepkavības lietu Austrālijas hostelī, pavēstīja, ka aizturētais Smails Ajads "nekad nav spēris kāju mošejā".

Plašsaziņas līdzekļi iepriekš vēstījuši, ka Francijas pilsonis Ajads uzbrukuma laikā kliedzis "Allahu akbar", kas tulkojumā no arābu valodas nozīmē "Dievs ir varens". 

Gan policija, gan Mias māte norādīja, ka aizdomas par uzbrucēja radikalizēšanos nav apstiprinājušās. Likumsargi norāda, ka nav pat signālu, kas apliecinātu, ka Ajads būtu praktizējošs musulmanis. Viņa mantās netika atrasts nedz Korāns, nedz kas cits, kas liecinātu par viņa reliģisko piederību.

"Smails Ajads - Francijas pilsonis, kuru aizturēja par manas meitas noslepkavošanu, nebija islāma ekstrēmisms. Viņš pat nekad nebija spēris kāju mošejā," paziņojumā medijiem stāstījusi Mias māte Rozija.

Māte pavēstīja, ka meitas pelni tiks izkaisīti vietās, kurās Mia nepaguva paviesoties - Kanādā, Jaunzēlandē, Singapūrā. 

"Šobrīd vienīgais, kas palīdz man samierināties ar Mias nāvi, ir doma, ka viņas laiks pienāca un tas, kas notika tajā hostelī, bija viņas liktenis," sacījusi māte, norādot, ka joprojām īsti neaptver, ka meitas vairs nav.

Tikmēr, neraugoties uz to, ka policija izslēdza reliģiskos motīvus, vairāki Austrālijas politiķi izmantojuši šo lietu, lai mudinātu uz lielākiem ierobežojumiem islāmam piederošiem imigrantiem. 

Jau vēstīts, ka Austrāliju šokējusi traģēdija jauniešu ceļotāju hostelī Kvīnslendā - kāds francūzis noslepkavojis 21 gadu veco Lielbritānijas pilsoni Miu Elifu-Čangu. Uzbrukumā ievainots arī kāds cits brits, kurš šobrīd slimnīcā cīnās par savu dzīvību. Izskanējis, ka viņš tika sadurts brīdī, kad mēģināja glābt Miu no uzbrucēja. 

Uzreiz pēc notikušā policija neizslēdza versiju, ka vīrietis varētu būt psihiski slims, pārlietojies narkotikas vai arī radikalizējies. 

Bojāgājusī Mia tikko bija sākusi strādāt fermā Kvīnslendā savas pasaules apceļošanas tūres ietvaros. 

Meitene jau gadu bija ceļojusi pa pasauli un nupat ieradās Austrālijā, lai trīs mēnešus pastrādātu fermā. Viņa bija apceļojusi Maroku, Indonēziju, Vjetnamu, Turciju un Indiju. 

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press, Caters News/LETA/Scanpix 

Tēmas