Drūmi skati stihijas izpostītajā Itālijas pilsētiņā. Drona VIDEO
Pasaulē
2016. gada 29. augusts, 20:13

Drūmi skati stihijas izpostītajā Itālijas pilsētiņā. Drona VIDEO

Jauns.lv

Amatričes pilsētā Itālijā, kas pirms piecām dienām spēcīgā zemestrīcē teju noslaucīta no zemes virsas, zem drupām atrodas vēl vairāki upuri, vēstī ārvalstu mediji. 

Vietējie iedzīvotāji aplēsuši, ka nav atrasti aptuveni desmit cilvēki. Tikmēr glābēji vēstī, ka zina trīs mirušo atrašanās vietu zem drupām. 

Internetā arī publiskots drona uzņemts video, kurā no putna lidojuma redzami postījumi, ko zemestrīce radījusi dažādās vietās Amatričē, kur stihijā miruši teju 290 cilvēki. 

"Ir ļoti svarīgi pabeigt meklēšanas fāzi pēc iespējas ātrāk, lai mēs būtu droši, ka zem drupām vairs nav cilvēku," norādīja vietējās amatpersonas. 

"Man vajadzēja 20 gadus, lai tiktu pie savas mājas, bet tad desmit sekundēs viss bija pazudis," sacīja kāds vietējais iedzīvotājs.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka trešdien Itāliju satricināja spēcīga zemestrīce. 

Kā vēsta ASV Ģeoloģiskais dienests, zemestrīce notika trešdien plkst.3.36 (plkst.4.36 pēc Latvijas laika), un tai sekoja vairāk nekā 900 pēcgrūdienu. Tā bija jūtama arī Romā, kas ir apmēram 170 kilometru attālumā no zemestrīces epicentra, un visā Itālijas centrālajā daļā.

Zemestrīces epicentrs atradās desmit kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, kura atrodas Perudžas provincē Umbrijas reģiona dienvidaustrumos, bet hipocentrs bija četru kilometru dziļumā. Tā skārusi trīs reģionus – Umbriju, Lacio un Marki. 


Kasjauns.lv/Foto: AP, AFP, EPA, Reuters/LETA/Scanpix 

Tēmas