Aizdomās par mazas meitenes slepkavību vietējie no Ukrainas ciema "izēd" čigānu kopienu
Čigānu kopiena policistu pavadībā tiek vesta prom no Lošinovkas ciema.
Pasaulē
2016. gada 29. augusts, 23:09

Aizdomās par mazas meitenes slepkavību vietējie no Ukrainas ciema "izēd" čigānu kopienu

Jauns.lv

No Ukrainas ciema bijuši spiesti aiziet vietējie čigāni (romi) pēc tam, kad viņu izraidīšanu pieprasīja vietējie iedzīvotāji, vainojot čigānus astoņus gadus vecas meitenes slepkavībā.

Čigāni aizgājuši no Lošinovkas ciema, kas atrodas Odesas apgabalā, valsts dienvidos.

Ukrainas pilnvarotā pārstāve bērnu tiesību, diskriminācijas novēršanas un dzimumu līdztiesības jautājumos Aksana Fiļipišina pieprasījusi Odesas apgabala un Lošinovkas ciema vadībai reaģēt uz apgabalā notikušajiem čigānu tiesību pārkāpumiem. Prasība nosūtīta arī Odesas apgabala policijai, aicinot nodrošināt ciemā drošību un kārtību.

Tiesībsarga preses dienests paziņoja, konfliktā starp ciema čigāniem un pārējiem iedzīvotājiem ciema vadība ir pārkāpusi nediskriminēšanas principu.

"Atbilstoši masu informācijas līdzekļos publiskotajām ziņām 28.augustā vietējie iedzīvotāji, saņēmuši informāciju par to, ka divi romi - ciema iedzīvotāji - tiek turēti aizdomās par mazgadīga bērna apzinātu slepkavību, sarīkojuši izrēķināšanos ar visiem ciema romu kopienas locekļiem, iebaidījuši viņus, demolējuši viņu mājas, mēģinājuši patvaļīgi viņus izraidīt no ciema, kas pārkāpj romu tiesības uz pārvietošanās brīvību un brīvu dzīvesvietas izvēli," informēja preses dienests.

Vietējie iedzīvotāji bija pieprasījuši čigānu kopienas izraidīšanu, un ciema padomes deputāti šo aicinājumu atbalstīja.

Odesas apgabala policija apstiprināja, ka par astoņus gadus vecas meitenes slepkavību aizdomās tiek turēts romu tautības pārstāvis.

Čigānu kopienas pārstāvji svētdien piekrita atstāt Lošinovkas ciemu. Tāds lēmums tika pieņemts, jo pašreizējos apstākļos viņi nevar mierīgi dzīvot šajā ciemā. Tādēļ panākts lēmums par viņu pārcelšanos uz citām apdzīvotām vietām.


LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA