Vācijā būšot likums, ka sievietei jāziņo savam partnerim, ja bērns ir no cita vīrieša
Ir ļoti daudz gadījumu, ka bērni aug, par savu tēvu uzskatot cilvēku, kurš patiesībā nemaz tāds nav.
Pasaulē
2016. gada 30. augusts, 12:24

Vācijā būšot likums, ka sievietei jāziņo savam partnerim, ja bērns ir no cita vīrieša

Jauns.lv

Vācijā izstrādāts likums, kas uzliks par pienākumu mātēm informēt savu partneri, ja viņas bērna īstais tēvs ir cits cilvēks, informējis tieslietu ministrs Heiko Māss (Heiko Maas). Šis likums tiks izvērtēts jau trešdien un uzreiz pēc tam nosūtīts uz parlamentu, vēstī Business Insider.

Zināms, ka šis likums tiks piemērots gadījumos, kad vīrieši, kuri uzskata, ka viņi nav bērnu īstie tēvi, vēršas tiesā un pieprasa finansiālu kompensāciju.

“Mums ir jānodrošina daudz tiesiskāka aizsardzība, lai tā sauktie “viltus tēvi” varētu vērsties pēc palīdzības,” saka Māss.

“Mātei vajadzētu būt tiesības šo faktu noklusēt tikai tādos gadījumos, ja viņai ir nopietns iemesls neatklāt bioloģisko tēvu.”

Vai iemesls paturēt noslēpumā īstā tēva vārdu ir patiešām pamatots un nopietns – to noteiks tiesa.

Šis likums atļautu tiem cilvēkiem, kuri tikuši apmānīti, liekot maksāt par bērna uzturēšanu, divu gadu laikā pieprasīt kompensāciju no bioloģiskā tēva.

Māss darbu pie šī likuma sāka pēc tam, kad 2015. gada februārī federālā tiesa paziņoja, ka valdībai jāizstrādā likumdošana, kas aizsargātu cilvēkus, kuri ir apmānīti, uzskatot, ka ir bērnu īstie tēvi.

Ir ļoti daudz gadījumu, ka bērni aug, par savu tēvu uzskatot cilvēku, kurš patiesībā nemaz tāds nav. Vācu pētnieku dati liecina, ka šis skaits ir 4-10%.

Pagaidām nav skaidri zināms, kāds sods pienāksies sievietei, kura atteiksies atklāt sava bērna bioloģisko tēvu.


Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock