Grieķijas salās strauji pieaug bēgļu skaits; 462 cilvēki dienā
Aizvadītās nedēļas laikā ik dienu Grieķijas salās ieradās vidēji 74 nelegālie imigranti.
Pasaulē
2016. gada 31. augusts, 15:29

Grieķijas salās strauji pieaug bēgļu skaits; 462 cilvēki dienā

Jauns.lv

Grieķijas salās no Turcijas ieradušos nelegālo imigrantu skaits pēdējās dienās ir strauji pieaudzis, pēdējo 48 stundu laikā tajās ierodoties 560 cilvēkiem, paziņojušas Grieķijas amatpersonas.

Hijas, Kosas, Leras, Lesbas un Samas salās izvietotie imigrantu uzņemšanas centri domāti 7450 cilvēku izvietošanai, bet šobrīd tajos atrodas jau 12 200 migranti.

No pirmdienas rīta līdz otrdienas rītam salās ieradušies 462 cilvēki ir lielākais vienā dienā Grieķijā nokļuvušo nelegālo imigrantu skaits kopš Eiropas Savienība (ES) un Turcija aprīlī sāka īstenot vienošanos nelegālās imigrācijas ierobežošanai.

Aizvadītās nedēļas laikā ik dienu Grieķijas salās ieradās vidēji 74 nelegālie imigranti.

Grieķijas salās nonākušie nelegālie imigranti netiek ielaisti Grieķijas kontinentālajā daļā. Viņiem ir jāgaida vairākus mēnešus, līdz tiks izskatīti viņu pieteikumi par patvēruma piešķiršanu. Imigrantus, kuru lūgumi tiek noraidīti, sūta atpakaļ uz Turciju.

 

Pateicoties ES un Ankaras līgumam, nelegālo imigrantu plūsma no Turcijas uz Grieķiju jau martā jūtami saruka, taču vienlaikus aktivizējās cilvēku kontrabandas maršruts no Lībijas uz Itāliju.

Pērn Eiropā ieradās 1,2 miljoni nelegālo imigrantu - pārsvarā no Afganistānas, Irākas un Sīrijas. Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, atzinis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

   

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA