Putins: "Krimas jautājums ir slēgts, Minskas vienošanās jāpilda"
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Pasaulē
2016. gada 3. septembris, 12:12

Putins: "Krimas jautājums ir slēgts, Minskas vienošanās jāpilda"

Jauns.lv

Jautājums par Krimas atrašanos Krievijas sastāvā ir slēgts, bet Minskas vienošanās par konflikta noregulējumu Austrumukrainā ir jāpilda pilnā apjomā, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Krimas tauta lēmumu pieņēma, nobalsoja. Jautājums vēsturiski ir slēgts, atgriešanās pie iepriekšējās sistēmas nepastāv vispār nekādas," Austrumu ekonomiskajā forumā Vladivostokā sacīja Krievijas līderis.

Viņš arī norādīja, ka Minskas vienošanās par situācijas noregulējumu Donbasā ir jāpilda pilnā apjomā, un tas ir jāpanāk valstīm līgumu garantēm.

"Atbilstoši manam skatījumam - un šeit es pilnībā piekrītu Normandijas procesa dalībniekiem, kā arī Savienoto Valstu nostājai - nav citas alternatīvas, kā Minskas vienošanos izpilde," sacīja Krievijas prezidents.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas, finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

LETA / Foto: Itar-Tass/Scanpix/LETA