"Islāma valsts" cīnītāji aizliedz sievietēm slēpt seju
Teroristus līdz šādam solim novedušas bailes no sievietēm-slepkavām.
Pasaulē
2016. gada 6. septembris, 08:00

"Islāma valsts" cīnītāji aizliedz sievietēm slēpt seju

Jauns.lv

Kamēr Eiropā vēl aizvien valda nevienprātība par to, cik ļoti un vai vispār ierobežot musulmaņu sieviešu ģērbšanās paradumus, ar visai pārsteidzošu lēmumu klajā nākusi tā dēvētā „Islāma valsts” (ISIS). Teroristu organizācija, kura sieviešu apspiešanu līdz šim sludināja kā pareizo ceļu, savās ēkās un posteņos aizliegusi sievietēm aizsegt sejas. Pirms tam par iziešanu uz ielas šādā paskatā draudēja pat nāvessods.

Sievietes iebiedējušas teroristus

“Islāma valsts” uz šādu soli mudinājušas bailes. Kā ziņo britu medijs “Mail Online”, “Islāma valsts” aizliegusi sievietēm burkās (seju pilnībā nosedzoša galvassega) ienākt savos kontrolposteņos un pārvaldes ēkās Irākas pilsētā Mosulā.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad sievietes galvassegās nogalinājušas vairākus teroristu organizācijas komandierus. Par aizliegumu pirmais Irānas mediju “Ifpnews.com” informējis kāds nezināms avots Nīnivē, Irākā.

Aizliegums attiecas tikai uz ISIS pārvaldes ēkām

Pirms tam sievietes teroristu kontrolētajos rajonos Irākā un Sīrijā, kuras publiskā vietā pieķēra bez šādas galvassegas, brutāli un reizēm pat ar nāvi sodīja tā dēvētā „Morāles policija” – organizācijas struktūrvienība, kuras uzdevums ir pieskatīt, lai teroristu kontrolētajās teritorijās tiktu pilnībā ievērots Šariats – viduslaiku Islāma likumu kopums.

Tiesa gan, citviet Mosulā un citās “Islāma valsts” kontrolētajās teritorijās sievietēm joprojām jāpieturas pie stingriem noteikumiem – ķermenim no galvas līdz pat kājām jābūt pilnībā nosegtam melnā, tradicionālajā apģērbā – burkā.

Citviet Sīrijā, piemēram, Manbidžas pilsētā vietējās sievietes teritorijas atbrīvošanu no “Islāma valsts” un stingrajiem Šariata likumiem svin dedzinot Islāma radikāļu uzspiesto apģērba gabalu - burku.

Kasjauns.lv/Foto: AFP/EPA/LETA