Ziemeļīrijā apšauda ēku, kur dzīvo lietuvieši. Kaimiņvalsts politiķi satraucas par "Brexit" sekām
Lietuvas Ārlietu ministrijā ir satraukums par incidentu Ziemeļīrijā.
Pasaulē
2016. gada 6. septembris, 18:27

Ziemeļīrijā apšauda ēku, kur dzīvo lietuvieši. Kaimiņvalsts politiķi satraucas par "Brexit" sekām

Jauns.lv

Lietuvas Ārlietu ministrija otrdien paudusi satraukumu par incidentu Ziemeļīrijā, kur naktī uz pirmdienu apšaudīta ēka, kurā dzīvo lietuvieši. Operatīvo dienestu darbinieki pieļauj, ka šī uzbrukuma iemesls varēja būt nepatika pret cittautiešiem.

Ministrija aicinājusi Lielbritānijas atbildīgās iestādes darīt visu, lai šādi izlēcieni neatkārtotos.

"Ceram, ka notikušais tiks pienācīgi izmeklēts, bet vainīgie saukti pie atbildības. Pret iespējamām naida izpausmēm ir jācīnās principiāli, nepieļaujot, ka viesmīlību un toleranci aizēno ksenofobija," teikts tās izplatītajā paziņojumā.

Ministrija un Lietuvas vēstniecība sazinājušās ar Apvienotās Karalistes atbildīgajām iestādēm un vāc informāciju par notikušo.

Kā ziņoja telekanāls ITV, Ziemeļīrijas Lērganas pilsētā naktī uz pirmdienu apšaudīta māja, kurā dzīvo 19 gadus veca lietuviete un trīs jauni vīrieši. Šāvieni raidīti uz ēkas durvīm un logiem.

Lietuvieši stāsta, ka gulējuši mājas augšstāvā, kad viņus ap plkst.2 naktī pamodinājis šāvienu troksnis. Jaunieši, kas Lērganā ieradušies pirms astoņiem mēnešiem, atzīst, ka notikušais viņus biedē, bet nedomā atstāt šo māju. Savu identitāti viņi nav vēlējušies atklāt.

Lietuvas amatpersonas jau iepriekš vērsušas Lielbritānijas varas iestāžu uzmanību uz to, ka kopš vasarā notikušā britu balsojuma par izstāšanos no Eiropas Savienības šai valstī biežāk notiek izlēcieni pret Lietuvas pilsoņiem.

LETA/Foto: Reuters/LETA/Scanpix