Kad nāve elpo pakausī. Grūti noticēt, bet šie skati nofilmēti kara plosītajā Alepo. FOTO. VIDEO.
5 gadu laikā pilsoņu karā Sīrijā miris jau vairāk nekā ceturtdaļmiljons cilvēku. Dzīvie priecājas, vismaz sev radot ilūziju par kaut cik normālu dzīvi.
Pasaulē
2016. gada 7. septembris, 05:00

Kad nāve elpo pakausī. Grūti noticēt, bet šie skati nofilmēti kara plosītajā Alepo. FOTO. VIDEO.

Jauns.lv

Ir visai grūti iedomāties, ka šādi skati varētu būt nofilmēti Sīrijā, taču izrādās, ka ne visiem dzīve pilsoņu kara plosītā valstī paiet gruvešos, izmisumā baiļojoties, vai nākamā diena vispār pienāks.  

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dānijas telekanāls "TV2" Alepo atklājis, ka vienā valdības kontrolētā teritorijā dzīve rit uz priekšu visai mierīgi - slēgtā teritorijā cilvēki atpūšas, nododas peldei baseinā, dzied un smaida.

Šie laiskie ļaudis patiesībā lieliski apzinoties notiekošo valstī, saka uzņēmējs Taviks Hadads. "Mēs pie tā jau esam pieraduši. Pat tad, kad dzirdam par kārtējo nāves gadījumu, tas jau kļuvis par normu mums. Katru dienu dzirdam, ka cilvēki tiek nogalināti," viņš sacīja.

Drošajā teritorijā notiek arī iepirkšanās, strādā frizieri, cilvēki nebaidās iziet uz ielas. "Mēs nevaram pārtraukt dzīvot "tajā pusē" notiekošā dēļ, bet mēs ceram, ka cilvēku stāvoklis uzlabosies," sacīja kāda intervētā sieviete.

Sižets angliski:  Sižets krieviski: 

Pirms dažiem mēnešiem aģentūra "Reuters" izveidoja fotostāstu par jauniešiem Sīrijas galvaspilsētā Damaskā, kuri vakaros savācas bārā, kas atrodas vien dažu kilometru attālumā no valdības un nemiernieku spēku sadursmes līnijām. Jaunieši nofotografēti, sūcot aliņus, smēķējot un runājot par visu, tikai ne karu.

Toreiz jaunieši skaidroja, ka tādā veidā cenšas radīt ilūziju par normālu dzīvi, lai gan piecu gadu laikā karā miris jau vairāk nekā ceturtdaļmiljons cilvēku.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem


Kasjauns.lv/Foto: Reuters/LETA/Scanpix; ekrānšāviņš no Youtube

Tēmas