Rets gadījums: Putins intervijā atbild uz jautājumu par savām meitām
Putina privātās dzīves nianses ir miglā tītas. Ik pa laikam izskan dažādas ziņas, taču oficiālu apstiprinājumu parasti nav.
Pasaulē
2016. gada 7. septembris, 06:35

Rets gadījums: Putins intervijā atbild uz jautājumu par savām meitām

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kuru meitu gaitas allaž ir noslēpumā tītas, intervijā aģentūrai "Bloomberg" atbildējis uz jautājumiem par savām atvasēm. Tiesa gan, ļoti vispārīgi un nekonkrēti. 

Putins intervijā norādīja, ka viņa meitas dara godprātīgas un vajadzīgas lietas. Medija galvenais redaktors Džons Mikletvaits Putinam vaicāja, vai viņš vēlētos, lai meitas nodarbotos ar politiku. "Es neuzskatu sevi par tiesīgu kaut ko gribēt viņu vietā. Viņas ir jaunas, bet tomēr pieaugušas, un viņām pašām jānosaka sava nākotne," sacīja Putins. 

"Kopumā, kā es saprotu, viņas jau izvēlējušās, viņas darbojas zinātnē, darbojas vēl kaut kādās jomās, kas kopumā ir godīgas un cilvēkiem noderīgas. Viņas jūtās pieprasītas, gūst prieku no sava darba, un tas mani ļoti priece. Viņas ļoti atbildīgi un godīgi izturas pret darbiem, kurus ir izvēlējušās," sacīja Putins. 

Kā ierasts, Putins ļoti reti un skopi komentē jebkuru jautājumu, kas saistīts ar viņa ģimeni vai privāto dzīvi. Arī par savām meitām Putins nelabprāt runā publiski. Vēl 2011.gadā Putins gan atklāja, ka viena no meitām darbojas bioloģijā, bet otra studē japāņu valodu un vēsturi. 

Savukārt 2014.gadā Putins Krievijas medijiem esot stāstījis, ka meitas dzīvo Krievijā un tiekas ar viņu "vienu vai divas reizes mēnesī". 

Par Putina vecāko meitu Mariju mediji sāka interesēties 2013.gadā, kad izskanēja, ka viņa apprecējusies ar Nīderlandes pilsoni, uzņēmēju Joritu Fasenu. Pēc aviokompānijas "Malaysia Airlines" lidmašīnas notriekšanas virs Doņeckas tabloīdos izskanēja, ka Marija Fasena bijusi spiesta bēgt no savām mājām Nīderlandē, jo cilvēkus pamatīgi sadusmojis notikušais. Jāatgādina, ka notriektajā lidmašīnā gāja bojā liels skaits Nīderlandes pilsoņu. 

Medijos arī vairākkārt publicētas fotogrāfijas ar dažādām daiļavām, apgalvojot, ka tās ir Putina meitas, taču līdz šim nekādi oficiāli apstiprinājumi izskanējušama nav sniegti. Pēdējoreiz publiski pieejamas fotogrāfijas no Putina ģimenes arhīva datētas ar tālo 1999.gadu, kad meitai Marijai bija 14 gadu. 

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press, Reuters/LETA/Scanpix, ekrānuzņēmums