Uz prāmja Baltijas jūrā esot notikusi grupveida izvarošana; aiztur jauniešus
Uz prāmja atradušies 1700 jauniešu, kas bija devušies studentu izklaides braucienā.
Pasaulē
2016. gada 8. septembris, 21:07

Uz prāmja Baltijas jūrā esot notikusi grupveida izvarošana; aiztur jauniešus

Jauns.lv

Piektdien tiesas priekšā Zviedrijā stāsies vairāki jaunieši, kurus tur aizdomās par pasažieries izvarošanu kruīza laikā Baltijas jūrā, vēstī "The Local".

Šobrīd apcietinājumā ir divi 19 gadus veci jaunieši, viens sākotnēji aizturēts 18 gadus vecs vīrietis ir palaists brīvībā, bet ceturtdien apsūdzības puse pieprasīja paturēt apcietinājumā vēl divus aizdomās turētos. 

Tiek ziņots, ka policija sākotnēji aizturējusi četrus vīriešus pēc tam, kad kāda jauniete paziņoja, ka tikusi izvarota. Vēl viens jaunietis aizturēts pēc dažām dienām. 

Uz prāmja, kur esot noticis noziegums, atradās 1700 studenti no Zviedrijas. Izklaides pasākumu uz "Silja Lines" prāmja M/S "Galaxy" klāja organizēja uzņēmums "Fun Cruises", piedāvajot studentiem pavadīt "traku dienu jūrā uz kuģa, kur ir pilns ar studentiem no visas valsts". 

Zviedrijas mediji uzreiz pēc šo ziņu izskanēšanas vērsās kompānijā, taču tās pārstāvji norādīja, ka uz šiem jautājumiem būtu jāatbild prāmju operatoram. Tikmēr "Silja Lines" apstiprināja, ka kāda sieviete vērsusies pie likumsargiem ar apgalvojumiem, ka tikusi izvarota. Uzņēmumā sacīja, ka tās pārstāvji sadarbojas ar policiju. 

"Policija izmeklē lietu. Mēs nodosim [policijai] materiālus un informāciju, kas ir mūsu rīcībā," tabloīdam "Aftonbladet" sacījis uzņēmuma preses pārstāvis.

Zināms, ka aizturētie jaunieši savu vainu notikušajā ir nolieguši.

Prāmis, uz kura atradās aizturētie, bijis ceļā no Stokholmas uz Somijas pilsētu Turku. 

"The Local" norāda, ka šis ir tikai viens no grupveida izvarošanas skandāliem kruīzā Baltijas jūrā. 

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA