Turku imigranti Austrijā atzīst: būtu gatavi pamest šo komfortablo valsti... par samaksu
Par naudu 40% iebraucēju no Turcijas būtu gatavi doties tālāk un "atbrīvot" Austriju, liecina jaunākie aptauju dati.
Pasaulē
2016. gada 8. septembris, 23:38

Turku imigranti Austrijā atzīst: būtu gatavi pamest šo komfortablo valsti... par samaksu

Jauns.lv

Vismaz puse Austrijā dzīvojošo turku imigrantu apsver domu par aizceļošanu un 40% būtu gatavi to darīt, ja viņiem par to piedāvātu finansiālu kompensāciju, liecina ceturtdien publiskota aptauja.

Aptauju rīkoja turku organizācija UETD, kam, kā tiek uzskatīts, ir ciešas saites ar Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana valdību.

Austrijas laikraksts "Die Presse" ziņo, ka organizācija aptaujājusi 1270 Austrijas turkus par to attiecībām ar Austriju un to, kādos apstākļos viņi apsvērtu došanos prom no šīs valsts.

84,5% aptaujāto sacīja, ka viņus satrauc augošā islamofobija Austrijā.

UETD aptaujas rezultāti liecina, ka 42,7% respondentu jūtas tik nelaimīgi, ka vairs nevēlas dzīvot Austrijā.

53,5% aptaujāto sacīja, ka nekavējoties pamestu Austriju, ja viņiem būtu tāda iespēja, un 39,8% norādīja, ka pārceltos uz citu valsti, ja viņiem par to piedāvātu finansiālu kompensāciju.

43,8% no viņiem sacīja, ka dotos prom tikai tad, ja viņiem par to piedāvātu 100 000 eiro, bet pārējie pauda gatavību samierināties ar mazāku summu.

Jautāti, kurp viņi dotos, 88,8% aptaujāto sacīja, ka viņu pirmā izvēle būtu Turcija.

Aptauja veikta laikā, kad Austrijas un Turcijas diplomātiskajās attiecībās ieviesusies spriedze, kopš Vīne aicināja pārtraukt Eiropas Savienībai (ES) iestāšanās sarunas ar Ankaru, norādot, ka Turcijā netiek ievēroti demokrātijas standarti.

Vīne šādu viedokli pauda pēc neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma Turcijā jūlija vidū, kam sekojušas plašas tīrīšanas Turcijas valsts iestādēs un armijā.

Reaģējot uz Austrijas amatpersonu izteikumiem, Turcija atsauca savu vēstnieku Austrijā un pārmeta Vīnei terorisma atbalstīšanu un islamofobijas pieciešanu.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA