Šī ir Emīlija – pasaulē vissīkākais izdzīvojušais bēbītis. FOTO
Emīlija piedzima priekšlaicīgi 22 cm gara un svēra nieka 230 gramu. Parasti ilgi nenodzīvo jaundzimušie, kas pasaulē nāk ar nedaudz lielāku svaru.
Pasaulē
2016. gada 9. septembris, 14:28

Šī ir Emīlija – pasaulē vissīkākais izdzīvojušais bēbītis. FOTO

Jauns.lv

Viņai piedzimstot, mazās Emīlijas pēdiņas bija gluži vai pieauguša cilvēka pirksta gala izmērā. Bērniņš piedzima Vācijā pirms 9 mēnešiem, un tiek uzskatīts, ka Emīlija ir pasaulē vissīkākais izdzīvojušais bēbis.

Tagad Emīlija Grabarčuka ir tādā svarā kā caurmēra jaundzimušie, bet, viņai dzimstot, ārsti cīnījās par mazulītes dzīvību. Viņa dzima mātes 25.grūtniecības nedēļā. Izrādījās, ka meitenei ir izteikts dzīvotspars, tāpēc dakteru vidū Emīlija tika mīļi saukta par „mazo cīnītāju”.

Viņa dzima Vitenē, Rietumvācijā, priekšlaicīgās dzemdībās. Bērns svēra nieka 230 gramu un bija 22 centimetrus garš. Mazuļi, kuri dzimst, piemēram, 360 gramu svarā, reti izdzīvo. Emīlija svēra krietni mazāk, un tomēr dzīvo.

Lai meitenīte augtu un pieņemtos spēkos, strādāja pediatri, ginekologi un ķirurgi. Sešu mēnešu garumā dakteriem bija bažas, ka viņa jebkurā brīdī var pārstāt ķepuroties un nomirt, tomēr tagad, 9 mēnešu vecumā, Emīlija sver nedaudz vairāk kā 3 kilogramus, kas ir normāls jaundzimušā svars. Par veiksmīgo notikumu gaitu priecājas arī viņas vecāki Sabīne un Lukas Grabarčuki. Vecāki visus šos mēnešus dzīvojuši bailēs par savas meitas dzīvildzi, bet nu noskaidrojies, ka Emīlijai pat nebūs nekādas invaliditātes vai attīstības traucējumi. Vesels bērns!

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmumi no „Mail Online”