Par pokemonu ķeršanu baznīcā krievu blogerim draud iespaidīgs cietumsods
Ruslanam Sokolovskim draud 5 gadu cietumsods, jo puisis sevi nofilmējis, spēlējam spēli “PokemonGo” Visu Svēto baznīcā.
Pasaulē
2016. gada 10. septembris, 06:00

Par pokemonu ķeršanu baznīcā krievu blogerim draud iespaidīgs cietumsods

Jauns.lv

Krievu blogerim Ruslanam Sokolovskim draud 5 gadu cietumsods, jo augusta sākumā puisis sevi nofilmējis, spēlējam spēli “PokemonGo” Visu Svēto baznīcā Jekaterinburgā.

Sokolovskis video augšupielādējis savā „YouTube” kanālā, un to noskatījušies vairāk nekā 1 200 000 cilvēki. Video sākumā puisis runā par ziņām, kurās vēstīts, ka par “PokemonGo” spēlēšanu baznīcā iespējams cietumsods. Viņš pauž neizpratni par to, kāpēc ieiešana baznīcā ar viedtālruni uzskatāma par zaimošanu. “Izlēmu paķert pokemonus baznīcā. Kāpēc ne? Domāju, ka to darīt var droši, un tas nav aizliegts ar likumu. Ejam!”

Policija sāka meklēt Sokolovski īsi pēc video publicēšanas 11. augustā. Vietējā izmeklēšanas komiteja informējusi, ka kāds 21 gadu vecs jaunietis jau divus mēnešus aizturēts par naida kurināšanu un reliģisko jūtu aizvainošanu. Sods – līdz pat 5 gadiem. Šādas pašas apsūdzības 2012. gadā tika izvirzītas pret pankgrupas “PussyRiot” dalībniecēm.

Krievijas sabiedrība reaģē dažādi

Uz puiša aizturēšanu reaģējuši vairāki Krievu sabiedrībā zināmi cilvēki. Krievijas pareizticīgo baznīcas runasvīrs Vladimirs Legoida feisbuka ierakstā izteicies, ka Sokolovskis “darbojas “CharlieHebdo” stilā”. Viņaprāt, puisi nearestēja par pokemonu ķeršanu. Savukārt Jekaterinburgas mērs Jevgeņijs Roizmans uzskata, ka blogera arests ir apkaunojums:  “Par stulbībām cilvēku arestēt nevar,” izteicās Roizmans.

Savukārt tviterī plosās puiša atbalstītāji. Lai pievērstu varasiestāžu uzmanību, viņi izmanto tēmturi #FreeSokolvsky. Starp Sokolovska atbalstītājiem bija arī minētais dumpinieču kolektīvs “PussyRiot”.

Krievu jaunieti arestēja par pokemonu ķeršanu baznīcā. Viņam draud 5 gadi cietumā

 

Attieksme pret spēli “PokemonGo” Krievijā ir divējāda. Krievijā tā oficiāli nemaz nav izlaista, taču vairāki valstsvīri to ir kritizējuši. Masu komunikāciju ministrs Nikolajs Nikiforovs ziņu portālam “The Moscow Times” atklājis, ka radušās aizdomas par to, ka “aplikācija varētu būt izveidota sadarbībā ar izlūkdienestu”.

Annija Pētersone / Foto: Ekrānuzņēmums no video