Sīrijas valdība "apstiprinājusi" ASV un Krievijas vienošanos par pamieru
Postījumi pēc gaisa triecieniem Sīrijas ziemeļrietumu pilsētā Idlibā.
Pasaulē
2016. gada 10. septembris, 19:05

Sīrijas valdība "apstiprinājusi" ASV un Krievijas vienošanos par pamieru

Jauns.lv

Sīrijas valdība "apstiprinājusi" pamiera vienošanos, ko tās sabiedrotā Krievija panākusi ar ASV, sestdien vēsta režīma oficiālā aģentūra SANA.

"Sīrijas valdība ir apstiprinājusi vienošanos, un Alepo karadarbība tiks apturēta humānu iemeslu dēļ," atsaucoties uz “informētiem avotiem” ziņo SANA.

Kā ziņots, ASV un Krievija pēc 12 stundas ilgām sarunām Ženēvā piektdien paziņoja, ka panākta vienošanās par plānu pamiera noteikšanai Sīrijā.

Vienošanās paredz, ka pamiers stāsies spēkā pirmdien ar saulrietu visā Sīrijas teritorijā.

Vienlaikus paredzēti ASV un Krievijas kopīgi triecieni to grupējumu kaujiniekiem, kas tiek atzīti par teroristiskām organizācijām, ja izdosies nodrošināt ilgstošu vardarbības ierobežošanas periodu.

ASV valsts sekretārs pēc sarunām ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu izteicās, ka vienošanās varētu iezīmēt "pagrieziena punktu" Sīrijas pilsoņkarā, ja to "labticīgi" ievēros visas konfliktā iesaistītās puses.

Plāns paredz, ka Krievijas atbalstītais prezidenta Bašara al Asada režīms neveiks kaujas lidojumus virs nemiernieku kontrolētajām teritorijām un ļaus humānās palīdzības autokolonnām sasniegt cilvēkus, kam nepieciešams atbalsts.

Jau Februārī ASV un Krievija panāca pamieru, kas kādu laiku arī tika ievērots daļā Sīrijas teritorijas, taču vēlāk, izgāžoties ANO atbalstītajam miera procesam, vardarbība uzliesmoja no jauna.

BNS / Foto: EPA/LETA / AFP/Scanpix/LETA