Phenjana tiks "pārvērsta pelnos un noslaucīta no kartes..." Dienvidkorejai ir iznīcinošs plāns
Draudu gadījumā Ziemeļkorejas galvaspilsēta tiks pilnībā sagrauta ar ballistiskām raķetēm un citiem ieročiem.
Pasaulē
2016. gada 11. septembris, 18:14

Phenjana tiks "pārvērsta pelnos un noslaucīta no kartes..." Dienvidkorejai ir iznīcinošs plāns

Jauns.lv

Dienvidkorejas armijai ir plāns Phenjanas iznīcināšanai gadījumā, ja Ziemeļkoreja izrādīs kādas pazīmes par gatavošanos kodoluzbrukumam, atsaucoties uz kādu anonīmu avotu bruņotajos spēkos, ziņo Dienvidkorejas mediji.

Avots ziņu aģentūrai "Yonhap" sacīja, ka Ziemeļkorejas galvaspilsēta tiks pilnībā sagrauta ar ballistiskām raķetēm un citiem ieročiem.

Phenjana tiks "pārvērsta pelnos un noslaucīta no kartes", sacīja militārpersona, piebilstot, ka sevišķi smagi triecieni tiktu vērsti pret pilsētas rajoniem, kuros, domājams, atrodas Ziemeļkorejas līdera un augstāko amatpersonu slēptuves.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja piektdien veica savu piekto un līdz šim lielāko kodolizmēģinājumu.

Kamēr starptautiskā sabiedrība apsver atbildes soļus, Phenjana svētdien paziņoja, ka "bezjēdzīgo sankciju" draudi ir smieklīgi.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns piektdien psacīja, ka Drošības padomei ir jābūt vienotai un jāvērš pret Ziemeļkoreju atbilstoši "iespējami stingri" pasākumi, sodot to par kārtējo kodolizmēģinājumu.

ASV īpašais sūtnis Ziemeļkorejas jautājumos atklāja, ka Savienotās Valstis un Japāna kopā ar Dienvidkoreju arī apsver vienpusējas sankcijas pret Ziemeļkoreju.


LETA/Foto: Reuters/LETA/Scanpix