Klintone slimības dēļ atceļ vēlēšanu kampaņas pasākumus
Klintone 11.septembra teroraktu piemiņas pasākumā Ņujorkā sajutās slikti un pasākumu pameta ātrāk.
Pasaulē
2016. gada 12. septembris, 07:45

Klintone slimības dēļ atceļ vēlēšanu kampaņas pasākumus

Jauns.lv

Pēc veselības stāvokļa pasliktināšanās demokrātu Baltā nama kandidāte Hilarija Klintone ir atcēlusi Kalifornijas štatā paredzētus vēlēšanu kampaņas pasākumus finansējuma piesaistei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sekretāre Klintone rīt [pirmdien] vai otrdien nedosies uz Kaliforniju," pavēstīja viņas kampaņas pārstāvis Niks Merils.

Klintone pēdējo sešu nedēļu laikā aktīvi piedalījās kampaņas pasākumos. Pirmdien un otrdien viņai bija paredzēts apmeklēt finansējuma piesaistes pasākumus Kalifornijā. Viņas pārstāvji vēl nav komentējuši, vai Klintone trešdien piedalīsies kampaņas pasākumā Lasvegasas apkārtnē.

Jau vēstīts, ka Klintone 11.septembra teroraktu piemiņas pasākumā Ņujorkā sajutās slikti un pasākumu pameta ātrāk.

Vēlāk viņas ārste paziņoja, ka politiķe ciešot no pneimonijas jeb plaušu karsoņa un 11.septembra teroraktu atceres pasākumā esot pārkarsusi un atūdeņojusies.

"Sekretārei Klintonei ir ar alerģiju saistīts klepus. Piektdien, padziļināti izmeklējot viņas ilgstošo klepu, viņai tika diagnosticēta pneimonija," paziņoja ārste Līza Bardeika.

"Viņa sākusi lietot antibiotikas, un viņai ieteikts atpūsties un mainīt viņas grafiku. Šorīt notikušajā pasākumā viņa pārkārsa un atūdeņojās. Es tikko viņu izmeklēju, un viņa ir atguvusi šķidrumu un labi atgūstas," piebilda ārste.

Atceres pasākumā uzņemtā video redzams, kā politiķe ar grūtībām un palīgu atbalstu iekāpj automašīnā, lai dotos prom. Ņujorkā tobrīd bija ļoti silts un mitrs, gaisa temperatūrai sasniedzot 28 grādus pēc Celsija.

Šis incidents ir licis ar jaunu sparu pastiprināties spekulācijām par 68 gadus vecās demokrātu kandidātes veselības stāvokli.

Republikāņu kandidāts Donalds Tramps vēl nav komentējis Klintones veselības stāvokli, lai arī pēdējās nedēļās nekustamo īpašumu magnāts un viņa atbalstītāji bija aktīvi veicinājuši uzskatu, ka demokrātu kandidātei ir nopietnas veselības problēmas. 2012.gadā Klintone vēdera vīrusa un atūdeņošanās dēļ zaudēja samaņu un guva smadzeņu satricinājumu. Klintones ārsti atklāja, ka politiķes smadzenēs atraduši trombu, un Klintone īslaicīgi cietusi no redzes dubultošanās. Pēc tam gan viņas veselības stāvoklis atzīts par labu.

VIDEO: Klintone slimības dēļ atceļ vēlēšanu kampaņas pasākumus LETA / Foto: AP/Scanpix/LETA