Superjahta, kuras dēļ londoniešiem "atkārās žoklis", ir tikai krievu miljardiera krāšņās dzīves sīkums
Pasaulē
2016. gada 14. septembris, 07:12

Superjahta, kuras dēļ londoniešiem "atkārās žoklis", ir tikai krievu miljardiera krāšņās dzīves sīkums

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā cilvēkiem Londonā "atkārās žoklis", Temzas upē pie Tauera tilta ieraugot Krievijas miljardiera Andreja Meļņičenko dārgo superjahtu, taču bagātniekam un viņa sievai Aleksandrai tā esot ikdiena. Kā norāda britu medijs "Mail Online", miljardiera "peldošā pils" ir vien aisberga redzamā daļa no pāra ekstravagantā dzīvesveida. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nesen Temzā kuģojušajā, 118 metrus garajā jahtā, kas 25 pasaulē lielāko sarakstā, ir trīs peldbaseini, no kuriem viens ir ar stikla grīdu. Tāpat tajā ir septiņas lepnas kajītes. Izskanējis gan, ka pirms astoņiem gadiem uzbūvētais brīnums šogad izlikts pārdošanā. 

Tiesa gan, tas nav vienīgais miljardiera luksusa ūdens transportlīdzeklis - viņa jaunā jahta ir vēl lielāka - tā ir devītā garākā pasaulē. Tāpat jahtai esot trīs masti un tā ir garāka par Bigbena torni. Aplēses liecina, ka tās tirgus vērtība ir 313 miljoni britu mārciņu (369 miljoni eiro).

  Protams, ir arī gadījumi, kad miljardieris no punkta A uz punktu B grib nokļūt ātri - tam ir paredzēts "Boeing Business" gaisa kuģis, kuru rotā viņa personīgais logo - lielais "A" burts, kas ir abu bagātnieku vārdu pirmais burts.

Arī tas vēl nav viss. Lai arī pārim patīk ceļot pa pasauli, arī viņiem vajag vietu, ko saukt par mājām, tāpēc Andrejam un Aleksandrai pieder 24 miljonu mārciņu vērts nams, kas atrodas rokas stiepiena attālumā no karalienes Elizabetes II īpašumiem. Mājā ir dārzi, parks un mežs, atsevišķa māja SPA un baseinam, kā arī sava māja kalpotājiem. 

Mājā ir 20 guļamistabas un 20 dzīvojamās istabas. Tās iekārtošanai tika piesaistīts franču interjera speciālists Žaks Garsija, kurš papildināja lepno namu ar melnām un baltām marmora flīzēm un 18.gadsimta franču mēbelēm. 

Meļņičenko ir īpašumi arī Piemaskavā, Londonā, Ņujorkā ar skatu uz Centrālparku, villa Francijas dienvidos un citur.

Miljardiera kolekcijā ir arī nenovērtējami mākslas darbi, tostarp divi franču impresionista Kloda Monē gleznojumi no ūdens liliju sērijas. 

Visas pāra mājas - gan nekustamās, gan kustamās - rotā dārgi mākslasdarbi no pasaules labākajām galerijām. Dažas gleznas abi pat aizlienējuši muzejiem. 

Meļņičenko savu sirdspuķīti Aleksandru no Serbijas satika Francijas dienvidos. Skaistule toreiz bija 28, bet bagātnieks 33 gadus veci. Divus gadus vēlāk viņi pamatīgi pašķiedās ar naudu, svinot savas kāzas. 

3 miljonu mārciņu dārgajās svinībās uzstājās Vitnija Hjūstone, Kristīne Agilera un Enrike Iglesiass. Savukārt uzaicinātajiem viesiem abi sarūpēja tērpus -  vakarkleitas dāmām un "Armani" smokingus kungiem. Tas tika darīts ar mērķi, lai uzaicinātie pārāk netērētos abu priecīgā notikuma dēļ. 

Līgavai mugurā toreiz bija "Vera Wang" kleita, par ēdināšanu rūpējās pasaules klases pavāri, bet savu medusmēnesi pāris pavadīja Sarkanās jūras piekrastē.

Arī draugi abiem ir slaveni - viņi ir kopīgi pavadījuši laiku ar Demiju Mūru un Eštonu Kačeru, Deividu un Viktoriju Bekhemiem un itāļu dizainera Roberto Kavalli sievu Evu. 

Pāris smalkajās aprindās zināms arī ar savām šikajām ballītēm, kurās nereti uzstājas pasaules klases superzvaigznes. 

44 gadus vecais jahtas īpašnieks Meļničenko izdevumā "Forbes" nosaukts par vienu no Eiropas jaunākajiem miljardieriem. Aplēses liecina, ka viņam pieder bagātība vairāk nekā desmit miljardu eiro vērtībā. 

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press