Orbans: "Eiropas nākotne netiek izlemta Briselē, bet gan uz Bulgārijas-Turcijas robežas"
Orbans atbalsta Bulgārijas lūgumu Eiropas Savienībai pēc lielāka finansējuma robežas aizsardzībai.
Pasaulē
2016. gada 14. septembris, 20:23

Orbans: "Eiropas nākotne netiek izlemta Briselē, bet gan uz Bulgārijas-Turcijas robežas"

Jauns.lv

Eiropas Savienības (ES) nākotne ir atkarīga no drošības uz Bulgārijas robežas ar Turciju, trešdien paziņojis Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans.

"Eiropas nākotne netiek izlemta Briselē, bet te, kur stāvam," apmeklējot Bulgārijas un Turcijas robežu, sacīja Orbans, atbalstot Bulgārijas lūgumu ES pēc lielāka finansējuma robežas aizsardzībai.

Jau vēstīts, ka Bulgārijas premjerministrs Boiko Borisovs trešdien aicināja ES nekavējoties piešķirt viņa valstij 160 miljonus eiro, lai palīdzētu labāk apsargāt robežu ar Turciju.

Orbans, kurš kļuvis par vienu no skaļākajiem imigrācijas pretiniekiem, solīja atbalstīt Bulgāriju gaidāmajā ES samitā Bratislavā.

Ja ES spēja atrast trīs miljardus eiro palīdzībai Turcijai, tai jāspēj atrast mazāku summu, ko piešķirt Bulgārijai, norādīja Ungārijas premjers.

Kopš valstis tā dēvētajā Balkānu migrācijas maršrutā slēdza savas robežas, Bulgārija kļuvusi par galvenajiem vārtiem uz Eiropu nelegālajiem imigrantiem, kas joprojām ierodas no Turcijas.

Tikmēr Serbijas valdība gatavojas stingrākiem pasākumiem migrācijas kontrolēšanai, tostarp žoga celtniecībai uz robežas, likušas noprast amatpersonas Belgradā.

Serbija līdz šim bija aprobežojusies tikai ar policijas un armijas patruļu nosūtīšanu uz robežu.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA, AFP/Scanpix/LETA