Heroīnu pārdozējusī bija puikas ome. Viņas māsa šokā par policijas rīcību. FOTO
Kad policisti apturēja automašīnu, puikas heroīnu pārdozējusī ome jau bija kļuvusi zila.
Pasaulē
2016. gada 15. septembris, 09:19

Heroīnu pārdozējusī bija puikas ome. Viņas māsa šokā par policijas rīcību. FOTO

Jauns.lv

Ohaio puisītis, kuru policija atrada automašīnas aizmugurējā sēdeklī, atradis jaunas mājas. Izrādās, ka priekšā sēdošie heroīnu pārdozējušie ļaudis ir puikas vecmamma un viņas partneris.

BBC vēstī, ka puisīti pie sevis paņēma otrās pakāpes vecvecāki Dienvidkarolīnā. Tapis zināms arī tas, ka zēna vecmāmiņa, kura redzama attēlā pārlietojusies narkotikas, tika pie aizbildniecības pār bērnu tikai sešas nedēļas pirms šī incidenta.

Šobrīd 50 gadus vecajai Rondai Pasekai izvirzītas apsūdzības par bērna apdraudēšanu. 

Tikmēr amatpersonas, vaicātas, kāpēc atkarību mocītajai sievietei vispār piešķirta aizbildniecība, norādīja, ka lēmuma pieņemšanas brīdī nebija nekādu pierādījumu, kas liecinātu par sievietes problēmām ar narkotikām. 

Pasekas draugs Džeimss Akords, kurš bija pie stūres automašīnai, šobrīd tiek apsūdzēts par bērna apdraudēšanu un automašīnas vadīšanu reibumā. 

Publicētais attēls pagājušajā nedēļā izsauca lielu sabiedrības sašutumu, daži pat norādīja, ka šādas fotogrāfijas nudien nevajadzētu publiskot, taču policisti paskaidroja, ka vēlējās pievērst sabiedrības uzmanību tam, ko nodara heroīns. 

Pasekas māsa gan ASV medijiem sacīja, ka varasiestādes ir apkaunojušas viņu ģimeni. "Viņi varēja aizkrāsot bērna seju, bet viņi to neizdarīja. Un tagad viņu atņem manai māsai. Es neaizstāvu Rondu par to, ko viņa izdarīja, bet tas, ko nodarīja viņai un ko dara mazbērnam, ir par traku."

Pirms tam medijos izskanēja pretrunīgas ziņas, jo policija sākotnēji paziņoja, ka puika ir Pasekas dēls. Šobrīd nav arī skaidri zināms, kur ir puikas māte. 

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka amerikāņus pamatīgi satrauca policijas publicēta fotogrāfija ar narkotiku atkarīgiem pieaugušajiem, kuri heroīna iespaidā veda automašīnā 4 gadus vecu bērnu. 

Policisti apturējuši aizdomīgu automašīnu un redzētais viņus šokēja - vadītājs bija knapi pie samaņas, kamēr blakus sēdošā sieviete jau bija kļuvusi zila.

Notikuma vietā ieradās mediķi, kuri lika lietā medikamentu ar nosaukumu "Narcan", ko lieto heroīna pārdozējušu pacientu dzīvības glābšanai.

Kasjauns.lv/Foto: AP/LETA/Scanpix 

Tēmas