Vilcienu sadursmē Pakistānā vismaz seši bojāgājušie un 150 ievainotie. FOTO
Trešdien noslēdzās trīs dienas ilgie musulmaņu Upurēšanas svētki, un daudzi pakistānieši atgriezās no savām ģimenes mājām pilsētās, kur strādā.
Pasaulē
2016. gada 15. septembris, 10:03

Vilcienu sadursmē Pakistānā vismaz seši bojāgājušie un 150 ievainotie. FOTO

Jauns.lv

Divu vilcienu sadursmē Pakistānā ceturtdien gājuši bojā vismaz seši cilvēki un apmēram 150 ievainoti, paziņojušas amatpersonas.

Negadījums notika ap plkst.2.30 (plkst.0.30 pēc Latvijas laika) netālu no Multānas, Pendžāba provincē, kad pasažieru vilciens "Awami Express", kas bija ceļā uz Karāči, ieskrēja preču vilcienā, kas bija apstājies pēc kāda cilvēka sabraukšanas, kurš bija šķērsojis sliedes.

Tīmekļa vietne "Dunya" vēstīja, ka preču vilciena sabrauktais cilvēks bija centies izdarīt pašnāvību.

Pēc sadursmes apgāzušies četri pasažieru vilciena vagoni.

Telekanāls "Geo" ziņoja, ka 10 cietušie ir "bīstamā" stāvoklī.

Televīzijas demonstrētajos kadros redzami sadragāti vagoni un ievainoti cilvēki, no kuriem vairāki bijuši iesprostoti vagonos.

Trešdien noslēdzās trīs dienas ilgie musulmaņu Upurēšanas svētki, un daudzi pakistānieši atgriezās no savām ģimenes mājām pilsētās, kur strādā. Ārkārtas dienesti svētku dēļ katastrofas vietu sasniedza novēloti.

Kāda dzelzceļa amatpersona negadījumā vainoja pasažieru vilciena vadītāju, kurš neesot pamanījis sarkano signālu, kas iededzies pēc preču vilciena apstāšanās.

Vilcienu negadījumi ir izplatīta parādība Pakistānā, kas mantojusi tūkstošiem kilometru sliežu un vilcienus no bijušās koloniālās lielvaras Lielbritānijas. Tomēr dzelzceļš ticis slikti uzturēts un ir nolaists.

Pagājušajā novembrī, vilcienam noskrienot no sliedēm un nogāžoties pa kalna nogāzi, Beludžsitānas provincē dzīvību zaudēja 19 cilvēki, bet 2015.gada jūlijā vismaz 17 cilvēki gāja bojā, kad armijas vilciens iegāzās kanālā pēc tilta daļējas sabrukšanas.


LETA/Foto: Reuters; AFP; EPA/LETA/Scanpix