Musulmaņu svētki Dakā pārvērš ielas baisās asins upēs. FOTO. VIDEO (Nepatīkami!)
Asinis, sajaucoties ar lietu, radīja ļoti baisu skatu Dakas ielās.
Pasaulē
2016. gada 15. septembris, 14:04

Musulmaņu svētki Dakā pārvērš ielas baisās asins upēs. FOTO. VIDEO (Nepatīkami!)

Jauns.lv

Upurēšanas svētki, kurus musulmaņi visā pasaulē ikgadēji atzīmē pirms hadža Saūda Arābijā, šogad izvērtās īpaši asiņaini Bangladešas galvaspilsētā Dakā.

Internetu jau pārpludinājuši neskaitāmi video ar šausminošo skatu šajā Āzijas valstī. Lai arī varasiestādes piešķīra noteiktas vietas, kur veikt dzīvnieku upurēšanu, daži cilvēki tomēr to darīja uz ielām. Neveiksmīgas sakritības rezultātā tobrīd lija stiprs lietus, kas sajaucās ar lopu asinīm, pārvēršot pilsētas ielas asiņainās upēs. 

Bangladeša ir viena no nabadzīgākajām valstīm Āzijā, turklāt pilsētu infrastruktūra ir ļoti sliktā līmenī, līdz ar to lietus izraisīti plūdi nebūt nav reta parādība. 

Cilvēki visā pasaulē jau vairākkārt nosodījuši un pauduši sašutumu par šo asiņaino tradīciju, nosaucot to par sātanisku, šokējošu, cietsirdīgu un pretīgu. 

Tikmēr mūsdienīgāk domājoši ticīgie ar savām rokām vairs nepārgriež lopu rīkles, bet uztic šo darbu lopkautuvēm. "New York Times" vēstī, ka pie Mekas ierīkoto kautuvju darbinieki vienkārši aizsūta īsziņu, ka lops ir nokauts, nodīrāts un sadalīts. 

Tradīcija paredz, ka nokautā mājlopa gaļa tiek sadalīta trijās daļās - savai ģimenei, draugiem un trūcīgajiem.

   


Kasjauns.lv/Foto: Vida Press; AP; AFP; Reuters/LETA/Scanpix, ekrānuzņēmums