Labie ļaudis Krievijā satriekti - lūk, kas notika ar ziedojumiem stihijā cietušajiem. FOTO. VIDEO
Pēc dažām dienām mantas kāds aizdedzināja.
Pasaulē
2016. gada 15. septembris, 16:38

Labie ļaudis Krievijā satriekti - lūk, kas notika ar ziedojumiem stihijā cietušajiem. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Piejūras novadā Krievijā, kas atrodas valsts Tālajos Austrumos, fiksēts visai nepatīkams incidents - žēlsirdīgi ļaudis aktīvi vāca humāno palīdzību plūdos cietušajiem, taču liela daļa savāktā nonāca izgāztuvē Uborkas ciemā. 

Krievijas mediji vēstī, ka Uborkas ciema izgāztuvē atrastas neskaitāmas kastes un maisi ar drēbēm, kam bija jānokļūst pie stihijā cietušajiem. Jāpiebilst, ka saziedotās mantas izgāztuvē arī tika aizdedzinātas, taču kurš to izdarīja, vēl nav zināms. 

Vietējie iedzīvotāji pastāstījuši, ka šīs ziņas viņus dziļi šokēja. "Pie mums neviens nekad neizmestu tādas mantas. Kaudzes augšā pat mētājās dabīgs kažoks!" - pastāstīja ciema zemnieku kluba direktore. 

Par mantām izgāztuvē paziņoja kāds sociālo tīklu lietotājs, kurš "Instagram" publicēja attēlus un video no notikuma vietas, piebilstot: "Mantas, kuras nāca no Vladivostokas, mētājas Uborkas ciema izgāztuvē, paldies visiem."

Zīmīgi, ka pēc šī atgadījuma nonākšanas atklātībā, nenoskaidrotas personas aizdedzināja izgāztuvi, pēc kā no drēbēm un apaviem palika vien melna pelnu čupiņa. 

Vietējie amatpersonas taisnojās, ka neko par to nezina un norādīja, ka tās ir plūdos sabojātās mantas, taču Primorskas novada vicegubernators Pāvels Serebrjakovs paziņoja, ka tiks veikta notikušā pārbaude. Viņš sacīja, ka šis gadījums patiesi ir neredzēts. 

Viņš gan paskaidroja, ka tā nekā nevar būt tā humānās palīdzības krava, kuru vāca valsts iestādes, jo vienlaikus ar sociālajiem dienestiem ziedojumus cietušajiem vāca arī sabiedriskās organizācijas un parasti brīvprātīgie. 

 

Kasjauns.lv/Foto: ITAR-TASS; Instagram/Evgeniy.kashin.1


Tēmas