Leģendārais krievu bards Rozenbaums: "Krievijai jānožēlo Baltijas valstu okupācija!"
Populārais krievu bards Aleksandrs Rozenbaums savā 65. jubilejas intervijā izteicies, ka Krievijai būtu pēdējais laiks atvainoties par Baltijas valstu okupāciju.
Pasaulē
2016. gada 16. septembris, 08:37

Leģendārais krievu bards Rozenbaums: "Krievijai jānožēlo Baltijas valstu okupācija!"

Jauns.lv

Leģendārais krievu dziesminieks Aleksandrs Rozenbaums, kurš šajās dienās sniedz savas 65. gadu jubilejas koncertus Rīgā un Liepājā, uzskata, ka Krievijai pienāktos atvainoties par Baltijas okupāciju. Viņš ir viens no retajiem Krievijas mūziķiem, kurš atļāvies paust Putina Krievijā tik nepopulāru viedokli.

Populārais Krievijas mākslinieks – dzejnieks un bards Aleksandrs Rozenbaums intervijā Maskavas laikrakstam „Argumenti i Fakti” atzinis, ka Krievijai vajadzētu atvainoties un nožēlot Baltijas okupāciju.

Uz žurnālista jautājumu, vai Krievijai vajadzētu atvainoties par kaut kādu savu rīcību, viņš atbildēja: „Viennozīmīgi. Protams, mēs esam Igaunijas, Latvijas un Lietuvas okupanti. Tāds bija laiks. Un tā notika. Bet tagad vajag atvainoties un to nožēlot. Tas ir cilvēku spēkos lūgt piedošanu. Tas nav nekas briesmīgs. Valdības vīri uzvedas kā no pagājušā gadsimta, valsts līmenī šo jautājumu vajadzētu slēgt un atvainoties”.

Jāpiebilst, ka Rozenbaums savulaik darbojies arī politikā un bijis Kremļa varas jeb Putina partijas „Vienotā Krievija” deputāts Krievijas valsts domē.

Šādi Rozenbauma izteikumi ir drosmīgs solis, un, iespējams, līdzīgi kā „Mašina vremeņi” solistam Andrejam Makarēvičam, arī viņam šie vārdi varētu dārgi maksāt. Jāatgādina, ka pirms diviem gadiem Krievijā pret Makareviču, kurš iestājās pret Krimas okupāciju, tika izvērsta nomelnošanas kampaņa, viņš tika piekauts, Putina atbalstītāji prasīja viņam atņemt visus valsts piešķirotos apbalvojumus un mūziķim nācās atcelt vairākus koncertus.

Aleksandra Rozenbauma Krievijas televīzijā Aleksandrs Rozenbaums dzied par 101. Kilometru

Aleksandrs Rozenbaums: „Uznāca skumjas”


Kasjauns.lv/Foto: Sputnik/Scanpix/LETA