Šī jaunā sieviete izdarīja pašnāvību seksa video skandāla dēļ. FOTO. VIDEO
Sieviete darīja visu, lai par viņu aizmirstu, bet nesekmīgi.
Pasaulē
2016. gada 16. septembris, 14:07

Šī jaunā sieviete izdarīja pašnāvību seksa video skandāla dēļ. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Itālijā uzplaiksnījušas karstas debates pēc kādas jaunas sievietes pašnāvības internetā publicēta seksa video dēļ. 31 gadus vecā Ticiāna Kantone tiek saukta par interneta upuri un viņas nāve aktualizējusi jautājumu par cilvēku tiesībām "būt aizmirstam" internetā. 

Itālijas mediji vēstī, ka 31 gadus vecā sieviete atrasta pakārusies savas tantes mājā, netālu no Neapoles. 

Notikumi, kas noveda pie sievietes nāves, aizsākās pirms gada, kad Ticiāna pati aizsūtījusi savu seksa video dažiem draugiem, tostarp savam bijušam partnerim, jo gribēja viņu padarīt greizsirdīgu. Drīz vien viņas privātais video kopā ar sievietes vārdu nonāca internetā, kur guva visai plašu popularitāti. 

Notikušais tik ļoti salēja eļļu ugunī, ka sievietei nācās ciest anonīmus pazemojumus. Šo video paguva noskatīties visai prāvs pulciņš - teju miljons cilvēku. Sieviete visādi mēģināja slēpties, pārvācās uz citu pilsētu, nomainīja vārdu, taču sliktā slava turpināja iet viņai līdzi.

Sievietes sacītais savam mīļotajam "Tu filmē? Bravo" ātri kļuva par joku objektu internetā. Šī frāze tika uzdrukāta pat uz T-krekliem, telefona vāciņiem un citiem niekiem. 

Pēc ilgas tiesāšanās Ticiāna panāca, ka viņai ir tiesības "tikt aizmirtai" (angliski to dēvē par "Right to be forgotten"), pēc kā nāca rīkojums izdzēst video no interneta, meklēšanas pārlūkiem un pat "Facebook". Sievietei gan nācās apmaksāt juridiskos izdevumus 20 000 eiro vērtībā, kas, iespējams, kļuva par pēdējo pilienu.

Neapoles tiesībsargājošās iestādes tagad atsākušas izmeklēšanu aizdomās par "pamudināšanu uz pašnāvību", taču tiesnešiem varētu būt grūti noteikt precīzu sievietes pašnāvības motīvu iemeslu.   

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no Youtube; EPA/LETA