Hakeru publicētā Pasaules Antidopinga aģentūras informācija raisa jautājumus, apgalvo Putins
Putinam radušies daudzi jautājumi.
Pasaulē
2016. gada 16. septembris, 22:31

Hakeru publicētā Pasaules Antidopinga aģentūras informācija raisa jautājumus, apgalvo Putins

Jauns.lv

Krievija neatbalsta hakeru veikto Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) datu bāzes uzlaušanu, tomēr hakeru nopludinātā informācija raisa pamatotus jautājumus, piektdien apliecināja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mēs neatbalstām to, ko dara hakeri, bet tas, ko viņi ir izdarījuši, nevar nebūt neinteresants starptautiskajai sabiedrībai, vispirms jau sportistu sabiedrībai," norādīja prezidents.

"Rodas ļoti daudz jautājumu. It kā veseli sportisti legāli lieto medikamentus, kas citiem ir aizliegti, bet cilvēki, kuri acīmredzami sirgst ar smagām slimībām, kuriem ir smaga invaliditāte, pat tad, ja viņi tiek turēti aizdomās par kaut kādu preparātu lietošanu, tiek atstādināti no Paraolimpiskajām spēlēm," skaidroja Putins.

WADA otrdien paziņoja, ka tās datubāzi uzlauzusi Krievijas kiberspiegošanas grupa "Tsar Team", kas zināma arī kā "Fancy Bear". Hakeri jau publiskojuši vairāku desmitu Rio olimpiešu medicīniskos datus.

WADA prezidents Kreigs Rīdijs intervijā britu raidorganizācijai BBC uzsvēra - par spīti Krievijas valdības noliegumam WADA ir pierādījumi, ka datubāzi uzlauzušie hakeri ir no Krievijas.

LETA/Foto: AFP/LETA/Reuters