Pasaulē
2016. gada 17. septembris, 08:00

Spridzinātājs pašnāvnieks Pakistānas mošejā nogalina 28 cilvēkus, tostarp 4 bērnus

Jauns.lv

Pakistānas ziemeļrietumos piektdien mošejā uzspridzinājās talibu terorists pašnāvnieks, nogalinot vismaz 28 cilvēkus un ievainojot vēl 30 musulmaņu piektdienas lūgšanu laikā, paziņoja amatpersonas.

Terorakts notika Butmainas ciemā Mohmandas cilšu rajonā. Šis cilšu rajons robežojas ar Afganistānu, kur armija cīnās pret islāmistu grupējuma "Taleban" kaujiniekiem.

Terorists ieradās tieši lūgšanu laikā un uzspridzinājās mošejas galvenajā zālē, sacīja Mohmandas cilšu rajona administrācijas vadītāja vietnieks Navīds Akbars.

Starp nogalinātajiem ir četri bērni līdz 10 gadu vecumam.

Atbildību par teroraktu uzņēmās talibu grupējums "Jamaat-ul-Ahrar" ("Brīvo cilvēku sapulce", "JuA"), paziņojot, ka tas sarīkots, lai atriebtu šī grupējuma 13 dalībnieku nāvi un citu tā dalībnieku arestus, ko 2009.gadā veikuši vietējie zemessardzes spēki.

Pakistānas valdība kopš 2007.gada veicina zemessardzes spēku veidošanu no cilšu locekļiem, lai tie aizsargātu savus ciemus pret talibu uzbrukumiem.

"JuA" ir uzņēmies atbildību arī par spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumu tiesai Mardanas pilsētā, kurā 2.septembrī tika nogalināti vismaz 14 cilvēki, par uzbrukumu juristiem Kvetas pilsētā, kurā 8.augustā nogalināti 73 cilvēki, un par 75 cilvēku nogalināšanu sprādzienā, kas Lieldienās tika sarīkots Lahoras pilsētā.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA