Asiņainais konflikts nebeidzas; Izraēlas armija nošauj ar nazi bruņotu palestīnieti. FOTO
Izraēlas spēki paziņoja, ka lielākā daļa palestīniešu, kas nogalināti, bija bruņojušies ar nažiem.
Pasaulē
2016. gada 17. septembris, 11:48

Asiņainais konflikts nebeidzas; Izraēlas armija nošauj ar nazi bruņotu palestīnieti. FOTO

Jauns.lv

Palestīnietis sestdien sadūra Izraēlas karavīru Jordānas upes rietumkrasta pilsētā Hebronā, bet pēc tam karavīri viņu nošāva, paziņoja Izraēlas armija, informējot par ceturto uzbrukumu izraēliešiem nepilnas diennakts laikā.

Armijas paziņojumā teikts, ka uzbrucējs izvilka nazi ierastas drošības pārbaudes laikā Hebronas Telrumeidas rajonā un ar to ievainoja karavīru.

"Reaģējot uz tūlītējiem draudiem, spēki notikuma vietā šāva uz uzbrucēju, kā rezultātā viņš nomira," informēja Izraēlas armija.

Piektdien trīs iespējamie uzrucēji tika nogalināti, kad veica uzbrukumus izraēliešiem. Divi tika nogalināti Hebronā un tās apkārtnē, bet viens Izraēlas anektētajā Austrumjeruzalemē.

Vēl viens vīrietis tika nogalināts ceturtdien Hebronā pēc tam, kad, kā tiek vēstīts, mēģināja izvairīties no Izraēlas armijas veiktas aizturēšanas.

Kopš oktobra 228 palestīnieši, 34 izraēlieši, divi amerikāņi, viens eritrejietis un sudānietis gājuši bojā vardarbībā šajā reģionā protestu un sadursmju laikā, liecina ziņu aģentūras AFP aplēses.

Izraēlas spēki paziņoja, ka lielākā daļa palestīniešu, kas nogalināti, bija bruņojušies ar nažiem, šaujamieročiem vai veica uzbrukumus ar automašīnām. Pārējie gājuši bojā protestos vai sadursmēs.

 

Jordānas upes rietumkrastu Izraēla okupēja pēc 1967.gada Sešu dienu kara.

Gazas joslā palestīniešu medicīniskās palīdzības amatpersona piektdien paziņoja, ka Izraēlas karavīri uz robežas Gazas pilsētas austrumos ir sašāvuši trīs palestīniešu jauniešus. Armija norādīja, ka jaunieši ir rīkojuši nemierus.

Apvienoto Nāciju Organizācijai ir problēmas atrast veidu, kā atsākt Izraēlas un palestīniešu miera procesu, kas ir pārtrūcis kopš 2014.gada aprīļa, kad neveiksmi cieta ASV vadītie diplomātiskie centieni.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA, EPA/LETA