Maskavas centrā notiek opozīcijas Miljonu gājiens. FOTO
Opozicionāru aktivitātes ir protests pret Putina politiku Krievijā. Cilvēku tūkstoši arvien turpina pulcēties.
Pasaulē
2012. gada 12. jūnijs, 13:12

Maskavas centrā notiek opozīcijas Miljonu gājiens. FOTO

Jauns.lv

Maskavas centrā otrdien notiek par Miljonu gājienu dēvētais opozīcijas protesta gājiens, kurā divās kolonnās pa Krievijas galvaspilsētas centra ielām pārvietojas gan kreisi, gan labēji noskaņotie opozicionāri.

Organizatori informē, ka jau pašā gājiena sākumā ir pulcējušies desmit līdz 20 tūkstoši cilvēku, bet aprēķinus ir grūti veikt, jo cilvēki turpina pulcēties un piebiedroties opozīcijas gājienam.

Kreisi noskaņoto kolonnu vada organizācijas "Kreisā fronte" koordinators Sergejs Udaļcovs, kas neieradās uz nopratināšanu Krievijas Izmeklēšanas komitejā, lai piedalītos par Miljonu gājienu dēvētajā pasākumā, kas beigsies ar mītiņu.

Gājiena dalībnieku priekšā ir plakāts ar uzrakstu "Miers būdiņām, karš pilīm", kā arī laiku pa laikam tiek izkliegti dažādi saukļi.

Jau vēstīts, ka Krievijas opozīcijas aktīvisti Aleksejs Navaļnijs, Sergejs un Anastasija Udaļcovi, Iļja Jašins un Ksenija Sobčaka, kuru dzīvesvietās pirmdien veiktas kratīšanas, tika izsaukti uz Izmeklēšanas komiteju otrdien.

Udaļcova advokāts Nikolajs Polozovs pauda viedokli, ka Udaļcovu gājiena laikā par neierašanos uz nopratināšanu neaizturēs, jo viņš ir viens no galvenajiem protesta akcijas organizatoriem.

Uz nopratināšanu saistībā ar krimināllietu par masu nekārtībām, kas notika 6.maijā Bolotnajas laukumā Maskavā, ir ieradušies Navaļnijs, Jašins, Sobčaka un Anastasija Udaļcova.

Miljonu gājiens ir saskaņots ar Maskavas pašvaldību.

Īsi pirms gājiena sākuma hakeru uzbrukumu dēļ tika pārtraukta piekļuve neatkarīgā interneta telekanāla "Doždj" un radiostacijas "Eho Moskvi" tīmekļa vietnēm.

Informācija tiks papildināta.


BNS, Foto: EPA/LETA