ASV iepirkšanās centrā sadurti astoņi cilvēki, uzbrucējs nošauts
Uzbrucējs, kuram bijis nazis, iepirkšanās centrā ar to uzbrucis cilvēkiem, un, pēc liecinieku teiktā, pieminējis Allāhu.
Pasaulē
2016. gada 18. septembris, 10:54

ASV iepirkšanās centrā sadurti astoņi cilvēki, uzbrucējs nošauts

Jauns.lv

ASV Minesotas štata Sentklaudas pilsētā iepirkšanās centrā sestdienas vakarā sadurti astoņi cilvēki, bet uzbrucēju, kurš pēc liecinieku teiktā, esot pieminējis Allāhu, nošāvis policists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sentklaudas policijas priekšnieks Blērs Andersons preses konferencē svētdien pastāstīja, ka astoņi sadurtie nogādāti slimnīcā, taču pēc pirmās palīdzības sniegšanas septiņi no viņiem varējuši doties mājās un tikai vienam bijusi nepieciešama hospitalizācija,lai gan arī viņa ievainojumi nav bīstami dzīvībai.

Andersons teica, ka uzbrucējs, kurš bija ģērbies privātas apsardzes firmas formastērpā un kuram bijis nazis, iepirkšanās centrā ar to uzbrucis cilvēkiem, un, pēc liecinieku teiktā, pieminējis Allāhu, kā arī vismaz vienam cilvēkam iepirkšanās centrā jautājis, vai viņš ir musulmanis.

Uzbrucēju nošāvis policists, kurš tobrīd nav veicis darba pienākumus, bet kuram bijis līdz ierocis, piebilda Andersons. Policijai par uzbrukumu ziņots sestdien pulksten 20.15 (svētdien 4.15 pēc Latvijas laika).

Policijas priekšnieks nesniedza sīkākas ziņas par incidentu, taču uzsvēra, ka uzbrucēja motīvi nav noskaidroti un nav zināms, vai notikušais uzskatāms par teroraktu.

"Vai tas bija teroristisks uzbrukums vai nē, es pašlaik negribu teikt, jo mēs vienkārši to nezinām," sacīja Andersons.

Uzbrucējs ir identificēts, taču amatpersonas neatklāj viņa vārdu. Viņš jau agrāk nonācis tiesībsargājošo struktūru redzeslokā, galvenokārt par sīkiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

LETA/Foto: Twitter.com

Tēmas