Saistībā ar Ņujorkas sprādzienu aizturēti pieci cilvēki
Viens aizdomās turamais identificēts novērošanas kameru ierakstos.
Pasaulē
2016. gada 19. septembris, 11:28

Saistībā ar Ņujorkas sprādzienu aizturēti pieci cilvēki

Jauns.lv

ASV federālās varasiestādes svētdien aizturējušas piecus cilvēkus, kuriem, iespējams, ir saistība ar Ņujorkas sprādzieniem, vēsta mediji, atsaucoties uz vārdā neminētām tiesībsargājošo struktūru amatpersonām.

Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) Ņujorkas nodaļa tviterī paziņoja, ka saistībā ar sprādzieniem Manhetenas Čelsijas rajonā, kurā tika ievainoti 29 cilvēki, nevienam apsūdzības nav izvirzītas. Par aizturēšanu FIB neko nemin.

"Mēs apturējām automašīnu, par kuru bija radusies interese izmeklēšanas gaitā," teikts FIB tvītā. "Nevienam ne par kādu noziegumu apsūdzības nav izvirzītas. Izmeklēšana turpinās."

Ņujorkas mediji ziņo, ka pieci automašīnas pasažieri aizturēti un tiek pratināti.

Automašīna apturēta ap plkst.9.30. Tā braukusi pa šoseju "Belt Parkway" uz austrumiem no Verazāno tilta, kas savieno Bruklinu ar Statenailendu.

Automašīnā atrasti ieroči, vēsta laikraksts "New York Daily News".

Viens aizdomās turamais identificēts novērošanas kameru ierakstos. Tiesa gan, nav zināms, vai tas ir viens no aizturētajiem.

Varasiestādes kopš sestdienas sprādziena strādā trauksmes režīmā.

Četru kvartālu attālumā no pirmā sprādziena vietas varasiestādes uzgājušas otru spridzekli, kas veiksmīgi neitralizēts un tad nosūtīts uz FIB Virdžīnijā ekspertīžu veikšanai.

Sestdien vairākas stundas pirms Čelsijas sprādziena Ņūdžersijas štata mazpilsētā Sīsaidpārkā eksplodēja cauruļbumba. Sprādziens notika neilgi pirms plānotā labdarības skrējiena sākuma līdzās tā maršrutam. Sprādzienā neviens cilvēks necieta, tomēr skrējiens tika atcelts.

Svētdien Ņūdžersijā, reaģējot uz ziņām par kādu aizdomīgu saini, tika apturēta dzelzceļa satiksme starp Ņuarkas lidostu un Elizabetu.

LETA/Foto: ITAR-TASS/AFP/EPA/AP/Reuters/Scanpix/LETA

Tēmas