Pasaulē
2016. gada 21. septembris, 21:00

Drūmas ainas Kalē: imigranti lec kravas automašīnās, policisti lieto asaru gāzi. FOTO

Jauns.lv

Francijas ziemeļu ostas pilsētā Kalē, kur otrdien sākta mūra celtniecība, situācija joprojām ir visai spraiga.

Aģentūras "Reuters" uzņemtajos attēlos redzams, ka migranti joprojām mēģina tikt iekšā kravas automašīnās, lai dotos uz Lielbritāniju, taču policija spiesta lietot asaru gāzi, lai atturētu no iekļūšanas kravas mašīnās.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka četrus metrus augstā un kilometru garā barjera, kas jau nodēvēta par Lielo Kalē mūri, tiks uzbūvēta uz ostas pievedceļa. Šis mūris papildinās drošības žogu, kas jau ir izveidots ap ostu un ieeju Lamanša tunelī.

Netālu no ostas atrodas nelegālo imigrantu nometne, kas tiek dēvēta par "Džungļiem". Labdarības organizācijas lēš, ka tajā mitinās vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Vietējās varasiestādes cer, ka mūris tiks pabeigts jau šogad. Tā celtniecību finansēs Lielbritānijas valdība saskaņā ar martā notikušā samitā panākto vienošanos ar Franciju.

Migranti Kalē sagādājuši ne mazums raižu kravas pārvadātājiem, jo uzbrūk automašīnām, sit ārā logus un rada lielus finansiālus zaudējumus, sabojājot kravas. Arī Latvijas kravas pārvadātājiem radīti finansiāli zaudējumi, šķērsojot Kalē.


Kasjauns.lv/Foto: Reuters, AP, AFP, EPA/LETA/Scanpix