Igaunietes vīrs savu lauleni vaino sieviešu tirgošanā džihādistiem
Igaunijas Drošības policija izmeklējusi aizdomas par kādas igaunietes saistību ar islāma ekstrēmistiem.
Pasaulē
2016. gada 22. septembris, 13:10

Igaunietes vīrs savu lauleni vaino sieviešu tirgošanā džihādistiem

Jauns.lv

Igaunijas Drošības policija pagājušajā ziemā sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu aizdomas par Igaunijas pilsones iespējamo saistību ar islāma ekstrēmistiem, vēstīja laikraksts "Eesti Paevaleht".

Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka izmeklēšana ir saistīta ar Igaunijas pilsones Amiras Akperovas, kas tagad ir devusies uz Londonu, darbību. Akperovas vīrs Jamaikas pilsonis Entonijs Drošības policijai paudis pārliecību, ka viņa sieva džihādistu grupējumam "Islāma valsts" pārdod musulmaņu sievietes, kas ir Igaunijas pilsones.

Akperova noliedz tādu apgalvojumu patiesumu, sakot, ka izteikumi par islāma ekstrēmismu no viņas sociālās saziņas vietņu ierakstiem ir izrauti no konteksta.

"98% manas ģimenes locekļu ir kristieši. Kādēļ gan lai es vēlētos nogalināt nevainīgus cilvēkus?" viņa retoriski jautājusi. Sieviete paziņoja, ka Lielbritānijas policija jau ir atcēlusi visas apsūdzības pret viņu.

Igaunijas prokuratūrā "Eesti Paevaleht" apstiprināja, ka februārī ir sākta kriminālizmeklēšana pēc Sodu kodeksa panta par terorisma atbalstīšanu. "Ar Drošības policiju ir sazinājušās personas, un tās ir sniegušas paskaidrojumus. Tā kā šīs personas un vairākas citas ar kriminālizmeklēšanu saistītas personas nav Igaunijā un atstāja Igauniju jau pēc izmeklēšanas sākuma, tās nav iztaujātas. Nevienam apsūdzības nav izvirzītas. Turklāt neviens netiek uzskatīts par meklējamu personu un nav nepieciešamības noteikt drošības līdzekli," laikrakstam atbildi sniedza prokuratūrā.

LETA / Foto: AFP/Scanpix/LETA