Meitenīte Bangladešā sāk raudāt pati savās bērēs. Stāsts gan ir ar traģiskām beigām
Mediķi meitenītes māti atteicās uzņemt slimnīcā, pamatojot atteikumu ar brīvu gultu trūkumu.
Pasaulē
2016. gada 27. septembris, 07:12

Meitenīte Bangladešā sāk raudāt pati savās bērēs. Stāsts gan ir ar traģiskām beigām

Jauns.lv

Kāda jaundzimusī meitenīte Bangladešā, kuru mediķi pasludināja par mirušu, sākusi raudāt pati savās bērēs. Meitenīte nekavējoties tika nogādāta galvaspilsētas slimnīcā, taču tur atkal nomira - šoreiz uz visiem laikiem, vēstī Bangladešas mediji. 

Zināms, ka meitenītes vārds ir Galība Hajata - viņa ir vietējā kriketa spēlētāja Nadžmula Hudas un viņa sievas Nazninas Akteres pirmais bērns. Meitenīte nāca pasaulē ceturtdien Faridpurā, kas atrodas 140 kilometru attālumā no galvaspilsētas Dakas. 

Divas stundas pēc dzimšanas meitenīte pasludināta par mirušu, tāpēc viņa nogādāta kapos, lai veiktu apbedīšanu. Īsi pēc tam, kad dienā nokārtoja visas nepieciešamās formalitātes un grasījās bērniņu apbedīt, meitenīte sākusi raudāt, tāpēc nekavējoties nogādāta tuvākajā slimnīcā, no kurienes mediķi viņu aizsūtīja uz Daku. 

Bērna ģimene gan nevarēja atļauties maksāt par ārstēšanās izdevumiem galvaspilsētā, taču kāda labsirdīga persona, kas nevēlējās atklāt savu identitāti, pieteicās segt izdevumus. 

Ārsti vecākus jau brīdināja, ka mazulītes izredzes ir ļoti niecīgas, jo bērns bija priekšlaicīgi dzimis. Izrādās, ka meitenes mātei, kurai bija jādzemdē vien janvārī, pēkšņi sākušās dzemdību sāpes, tāpēc viņa nogādāta vietējā slimnīcā, kur viņu sākumā atteicās uzņemt, aizbildinoties ar brīvu gultu neesamību. 

Sievietei ieteikts "atnākt vēlāk", taču viņa ārsta kabinetā, kur visu laiku gaidīja palīdzību, laida pasaulē bērniņu. Drīz vien ārsts paziņoja, ka bērnam nav pulsa, tāpēc vecāki devās uz kapiem, lai veiktu apbedīšanu. 

Šobrīd par notikušo, kas izsauca plašu rezonansi valstī, uzsākta izmeklēšana. 

Kasjauns.lv/Foto: AFP/Reuters/LETA/Scanpix