Irākietis Berlīnē nošauj pakistāni, kuru vaino meitas izvarošanā
Drāma notikusi bēgļu centrā Berlīnē.
Pasaulē
2016. gada 28. septembris, 16:27

Irākietis Berlīnē nošauj pakistāni, kuru vaino meitas izvarošanā

Jauns.lv

Vācijas policija Berlīnē nošāvusi ar nazi bruņotu irākieti, kurš bēgļu centrā uzbrucis aizdomās par viņa meitas seksuālu izmantošanu turētam pakistānietim, trešdien paziņoja policija.

29 gadus vecais irākietis, kuram trāpījušas vairākas policistu raidītas lodes, no gūtajiem ievainojumiem miris. Incidents noticis patvēruma meklētāju patversmē Moabīta rajonā Berlīnes centrā.

Policija tika izsaukta uz patversmi, jo bija saņemtas ziņas, ka netālajā parkā kāds 27 gadus vecs pakistānietis esot seksuāli izmantojis astoņus gadus vecu meiteni, vēsta laikraksts BZ.

Kad policija aizturējusi aizdomās turēto un vedusi viņu prom, saslēgtu roku dzelžos, meitenes tēvs meties viņam virsū ar nazi un kliedzis "Tu neizdzīvosi!", pastāstīja liecinieki.

Policija uzbrucēju apturēja, viņu sašaujot, un pēc dažām stundām slimnīcā viņš no gūtajiem savainojumiem mira.

Meitenes seksuālā izmantošanā apsūdzētais uzbrukumā nav cietis. Meitene un viņas māte saņem psihologa palīdzību.

Policija pagaidām neatklāj datus par iesaistīto personu identitāti.

Tiek veikta policijas iekšējā izmeklēšana, kas ir rutīnas solis situācijās, kad tiek pielietoti šaujamieroči. Vienlaikus policistu arodbiedrība mudināja nesteigties ar iesaistīto policistu nosodīšanu.

"Policistiem bija jānovērš nolinčošana un situācija, kurā bija apdraudēta viņu dzīvība," sacīja arodbiedrības Berlīnes nodaļas priekšnieks Bodo Pfalcgrafs.

Viņš atgādināja, ka arodbiedrība pieprasījusi, lai policisti tiktu apbruņoti ar elektrošoka šautenēm. "Policija negrib nogalināt, bet ir spiesta, jo valdība tai nenodrošina citus operatīvā darba līdzekļus," sacīja Pfalcgrafs.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA