Četri jauni pakistāņi nometnē Lesbas salā izvaro 16 gadus vecu savējo un to filmē telefonos
Zēnu izvirtības nometnē beigušās ar apsūdzībām grupveida izvarošanā.
Pasaulē
2016. gada 28. septembris, 21:06

Četri jauni pakistāņi nometnē Lesbas salā izvaro 16 gadus vecu savējo un to filmē telefonos

Jauns.lv

Četri Pakistānas izcelsmes pusaudži arestēti par grupveida izvarošanu migrantu nometnē Lesbas salā Grieķijā, vēsta "Mail Online". Cietušais pats ir bēglis un tautietis aizturētajiem.

Tā dēvētajā Moiras nometnē Lesbas salā par grupveida izvarošanu aizturēti četri 16 un 17 gadus veci jaunieši, kurus apsūdz sava vienaudža grupveida izvarošanā, notiekošo turklāt filmējot mobilajos tālruņos. Lieta šobrīd tiek izmeklēta.

Cietušais pusaudzis jau saņēmis bērnu psihologa palīdzību, kā arī viņam veiktas visas nepieciešamās medicīniskās ekspertīzes, lai pierādītu, ka zēns cietis no varmākām, turklāt grupveidā.

Konkrētajā migrantu nometnē patlaban mīt aptuveni 5000 cilvēku, taču kopumā Grieķijā un tās salās šobrīd "iesprūduši" apmēram 60 tūkstoši Eiropai nepiederīgu cilvēku. Moiras nometni pagājušajā nedēļā skāra milzīgs ugunsgrēks, kas lika evakuēties vairākiem tūkstošiem tās iemītnieku. Pastāv versija, ka bēgļi paši savas mītnes vietas dedzina, protestējot pret gauso procesu, kam jāpasaka: tu drīksti palikt vai tev palikšana ir atteikta. Šobrīd daudz Moiras nometnes bēgļu nakšņo, ēd un dzīvo salas promenādēs un pludmalēs un turpina gaidīt.

Grieķijas ārlietu ministrijas pārstāvis vācu izdevumam "Die Welt" šonedēļ rūgti izpauda: "Šķiet, daudziem imigrantiem telšu nodedzināšana kļuvusi par modes lietu. Un tā ir visas Eiropas Savienības totāla izgāšanās".


Kasjauns.lv/Foto: AP/AFP/Reuters/Scanpix/EPA/LETA