Lielisks darījums: 650 eiro mēnesī par dzīvi šajā īpašajā peldošajā mājā. VIDEO
Pasaulē
2016. gada 29. septembris, 19:18

Lielisks darījums: 650 eiro mēnesī par dzīvi šajā īpašajā peldošajā mājā. VIDEO

Jauns.lv

Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, kas ir viena no dārgākajām pilsētām pasaulē, atrasts labs pielietojums vecajiem kravas konteineriem - no tiem radīti dabai draudzīgi mājokļi studentiem.

Peldošo mājokļu kompleksā ir 12 dzīvokļi. Māja ir pietauvota Kopenhāgenas piestātnē un tās arhitekts ir Bjarke Ingelss. Viņš saka: "Visi šie kravas konteineri kopumā 50 reizes apceļojuši apkārt Zemei un tagad tie visi ieradušies šeit un salikti kopā. Šeit ir tieša pieeja tīrajiem Kopenhāgenas piestātnes ūdeņiem, šeit ir kopīgā jumta terase, tāpat terase ar saules paneļiem un terase ar zaļo zonu. Un protams, šis brīnišķīgās, kompaktās studentu mājas."

Projekta izstrādē iesaistītie arī norāda, ka mājas izveidē izmantoti simtprocentīgi pārstrādājamie materiāli, un tā ir ilgtspējīga, jo aprīkota ar saules paneļiem, kā arī ar dabai draudzīgu apkuri un pumpēšanas sistēmu, taču visīpašākais ir fakts, ka māja ir peldoša un radīta, izmantojot vecus kravas konteinerus.

Īres maksa šajās mājās arī būs ļoti draudzīga - 650 eiro mēnesī.

"Dzīvojot vienā no šiem mājokļiem, tu arī dzīvosi veselīgu dzīvesveidu, jo tās neatrodas pilsētas vidū, bet gan pie ūdens, kur ir tīrs gaiss. Tāpat tu būsi prom no trokšņiem un traucēkļiem, tāpēc būs vieglāk koncentrēties darbam," sacījis Kopenhāgenas universitātes students Aleksandrs Lūdrups.

Pirmie studenti mājokļos ievāksies oktobra beigās. Zināms, ka līdzīgs projekts plānots arī Zviedrijas pilsētā Gēteborgā.

Kasjauns.lv/Video: Reuters