Panika, kliedzieni un bērnu raudas - kadri no ārkārtas situācijas lidmašīnā, kurā bija arī latvietis Kristaps. VIDEO
Ārkārtas nosēšanās laikā lidmašīnai esot pārsprāgušas sešas riepas, raksta Kristaps.
Pasaulē
2016. gada 30. septembris, 18:16

Panika, kliedzieni un bērnu raudas - kadri no ārkārtas situācijas lidmašīnā, kurā bija arī latvietis Kristaps. VIDEO

Jauns.lv

Vietnē "YouTube" ir ievietots video, kuru nofilmējis "Etihad Airways" lidmašīnas pasažieris, piedzīvojot lidmašīnas avārijas nosēšanos. Video redzams, ka lidmašīnas salonā valdīja bailes un panika. Zīmīgi, ka šajā lidmašīnā atradies arī latvietis Kristaps Zeile, kurš par pārdzīvoto padalījās sociālajā tīklā "Facebook". 

Lidmašīnai bija paredzēts no Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētas Abū Dabī doties uz Austrālijas pilsētu Sidneju, taču gaisa kuģim nācās atgriezties lidostā un veikt ārkārtas nosēšanos pusstundu pēc lidojuma sākuma. 

Pasažiera publicētajā video dzirdams, ka apkalpe dod komandu ieņemt speciālo pozu, noliecot galvu un turot to starp ceļiem. Vienlaikus salonā valda murdoņa, atskan kliedzieni, raud bērni un ir dzirdams, ka cilvēki ir ne pa jokam satraukušies. 

Pēc notikušā vietējais medijs "Gulf Business" vēstīja, ka incidents noticis, jo lidmašīnai pārstāja strādāt viens no dzinējiem. Lidmašīna gan veiksmīgi nosēdās un neviens no 329 pasažieriem necieta. Arī video var dzirdēt, ka cilvēki, nolaižoties atpakaļ uz zemes, jūtas atviegloti un aplaudē apkalpei par veiktajām darbībām ārkārtas situācijas laikā. 

Tikmēr Kristaps sociālajā "Facebook" īsi pēc notikušā vēstīja, ka pacelšanās laikā "ar skaļu rībienu un liesmām aizgāja pa pieskari motors", savukārt ārkārtas nosēšanās laikā pārsprāgušas aptuveni sešas riepas. 

"Šī nu bija tā reize, kad baile bija īsta. Ugunsdzēsēji, ātrie panika," sajūtās dalījās Kristaps, piebilstot, ka nesaprot gan, kāpēc bija jāliek galva starp kājām. "Ko man tas būtu devis?" - retoriski vaicā Kristaps. 

Kasjauns.lv/Foto: Kristaps Zeile/Facebook