Tik brutāli nav bijis nekad. Bērni mirst, bet Maskava un Damaska turpina bombardēt
Pasaulē
2016. gada 3. oktobris, 18:23

Tik brutāli nav bijis nekad. Bērni mirst, bet Maskava un Damaska turpina bombardēt

Jauns.lv

Krievijai turpinot bombardēt Alepo austrumu rajonus, atbalstot Sīrijas režīma spēkus, kara plosītajā Sīrijā ienestas jaunas brutālas šausmas. 

Izdevums "Vice News" vēsta, ka pavisam nesenā pagātnē vienas nedēļas laikā nogalināti vismaz 96 bērni, bet 223 guvuši ievainojumus. Sīrijas un Krievijas spēkiem bombardējot nemiernieku kontrolētās teritorijas pilsētā piecas dienas pēc kārtas, notikušais jau raksturots kā intensīvākā bombardēšanas kampaņa, kas pilsētā piedzīvota kopš pilsoņu kara sākuma valstī 2010.gadā. 

ANO bērnu lietu aģentūras UNICEF pārstāvji tikmēr norāda, ka "Alepo bērni ir ieslodzīti dzīvā murgā", norādot - kāds no tik vien kā 30 Alepo austrumos strādājošajiem ārstiem ir sacījis, ka sadragātā veselības aprūpes sistēma ir tik baisa, ka "bērni ar zemām izdzīvošanas iespējām ļoti bieži tiek atstāti nomiršanai, jo vienkārši trūkst kapacitātes."

Tikmēr Krievija, neraugoties uz ASV aicinājumu pārtraukt gaisa uzlidojumus, pagājušās nedēļas beigās paziņoja, ka turpinās bombardēt pilsētas austrumu rajonus. 

  ASV valsts sekretārs Džons Kerijs brīdināja Maskavu, ka Vašingtona "ir uz robežas", apsverot sarunu apturēšanu ar Krieviju par konfliktu Sīrijā, savukārt Krievijas Ārlietu ministrija norādījusi, ka ASV atteikšanās sadarboties būtu dāvana teroristiem. 

ANO ir paziņojusi, ka Alepo notiek tāda humāna katastrofa, kāda līdz šim nav bijusi pieredzēta Sīrijas brutālajā pilsoņkarā, Maskavai un Damaskai īstenojot ofensīvu pilsētas atkarošanai pēc pamiera izjukšanas pagājušajā nedēļā.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: Vida Press; AP; AFP; Reuters/LETA/Scanpix