Grieķijas policija protestējošus pensionārus savalda ar piparu gāzi. FOTO
Sadursmes ar policiju izcēlās, kad grupa pensionāru mēģināja pārraut policijas ķēdi un piekļūt premjerministra rezidencei.
Pasaulē
2016. gada 3. oktobris, 20:33

Grieķijas policija protestējošus pensionārus savalda ar piparu gāzi. FOTO

Jauns.lv

Grieķijas policija pirmdien izmantojusi piparu gāzi protestējošo pensionāru izklīdināšanai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Opozīcijas aicinājumam protestēt pret pensiju samazināšanu atsaucās tūkstošiem pensionāru.

Sadursmes ar policiju izcēlās, kad grupa pensionāru mēģināja pārraut policijas ķēdi un piekļūt premjerministra rezidencei, kamēr citi seniori centās apgāzt policijas automašīnu.

Policija lietoja asaru gāzi nelielos daudzumos. Tas pensionārus nespēja apstādināt, bet ātri izpelnījās mediju uzmanību.

Pilsoņtiesību aizsardzības ministrs nekavējoties uzņēmās atbildību par piparu gāzes izmantošanu un aizliedza turpmāk "izmantot jebkādas gāzes pensionāru un strādnieku protestos".

Pensionāri ar tādiem saukļiem kā "Mēs nevaram izdzīvot ar 400 eiro pensiju" un "Lai bagātie maksā par krīzi" protestēja pret 15 secīgiem pensiju samazinājumiem, no kuriem pēdējais notika aprīlī.

Pensionēšanās sistēmas reformas ir daļa no Grieķijas starptautisko kreditoru prasībām. Rezultātā pensijas samazinātas par 25% līdz 50%, liecina Grieķijas Sociālās apdrošināšanas organizācijas (IKA) publiskotie dati.

Seši no desmit Grieķijas pensionāriem saņem pensiju, kas mazāka par 700 eiro mēnesī, pagājušajā nedēļā paziņoja pensionāru organizācija.


LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA, AP/Scanpix/LETA, EPA/LETA

Tēmas