Lielbritānija atbrīvos karavīrus no pakļautības Eiropas Cilvēktiesību konvencijai
Briti paziņo, ka apturēs "satraucošo prasību industriju" pret kareivjiem.
Pasaulē
2016. gada 4. oktobris, 09:40

Lielbritānija atbrīvos karavīrus no pakļautības Eiropas Cilvēktiesību konvencijai

Jauns.lv

Lielbritānija otrdien paziņoja, ka tā atbrīvos karavīrus no pakļautības Eiropas Cilvēktiesību konvencijai karadarbības zonās, un tas atbilstoši premjerministres Terēzas Mejas viedoklim apturēs "satraucošo prasību industriju" pret karavīriem.

Atbilstoši jaunajiem priekšlikumiem britu valdība atbrīvos karavīrus no pakļautības Eiropas konvencijai konfliktu laikā atkarībā no apstākļu izvērtējuma.

Kaut arī karavīri būs atbrīvoti no pakļautības Eiropas konvencijai, viņiem arī turpmāk būs jāievēro Ženēvas konvencijas, skaidroja līderi.

Plāns, kas tika izziņots Konservatīvo partijas ikgadējā konferencē, iecerēts, lai izvairītos no "melīgām prasībām" pret karavīriem, sacīja aizsardzības ministrs Maikls Felons.

"Mūsu juridiskā sistēma tikusi ļaunprātīgi izmantota viltus apsūdzību līmenī pret mūsu karavīriem industriālā apmērā," sacīja ministrs.

Lielbritānija iztērējusi vairāk nekā 100 miljonus sterliņu mārciņu par izmeklēšanām un kompensācijām, kas ir saistās ar Irākas karu, otrdien pavēstīja valdība.

BNS/Foto: Reuters/Scanpix/LETA