Pasaulē
2016. gada 4. oktobris, 16:43

Pašnāvnieks uzspridzinās kāzās Sīrijā - miruši 32 cilvēki, bet līgava ar līgavaini izdzīvo. FOTO

Jauns.lv

Pašnāvnieka terorista sarīkotā sprādzienā kāzās kurdu kontrolētajos Sīrijas ziemeļaustrumos pirmdien nogalināti 32 cilvēki un aptuveni 100 ievainoti, pavēstīja mediķu pārstāvis un liecinieki.

Pašnāvnieks uzspridzinājies kurdu partijas amatpersonas kāzās Hasakas provinces Tall Tavilas ciematā.

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" paziņojis, ka viens no tā kaujiniekiem atklājis uguni kurdu kaujinieku "lielā sanāksmē" un tad uzspridzinājies. Džihādistu paziņojumā nekas nav minēts par kāzām, bet norādīts, ka nogalināti 40 cilvēki.

Uzbrukumā nogalināts līgavaiņa tēvs un brālis, bet pats līgavainis un līgava ir dzīvi, ziņu aģentūrai AFP pastāstīja kāds jaunlaulāto radinieks. Līgavainis guvis vieglus savainojumus.

Līgavainis Zaradešts Mustafa Fatimi ir Sīrijas ziemeļu kurdu autonomijas administrācijā plaši pārstāvētas ģimenes atvase. Viņš strādā vietējā kurdu partijā.

Atbilstoši Londonā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas "Syrian Observatory for Human Rights" informācijai viņš ir arī Sīrijas ziemeļu kurdu un arābu koalīcijas Sīrijas Demokrātiskie spēki karotājs.

 

Hasakas pilsētu teju pilnībā kontrolē kurdi, bet daži kvartāli atrodas valdības spēku pārziņā. Pilsētā bieži uzbrukumus rīko "Islāma valsts" džihādisti.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA, Reuters/Scanpix/LETA