Nav ūdens, elektrība un trūkst pārtikas; Kondozas ielās turpinās kaujas ar talibiem. VIDEO
Pasaulē
2016. gada 6. oktobris, 14:18

Nav ūdens, elektrība un trūkst pārtikas; Kondozas ielās turpinās kaujas ar talibiem. VIDEO

Jauns.lv

Afganistānas ziemeļu pilsētā Kondozā ceturto dienu turpinās kaujas starp valdības karaspēku un talibiem, kā dēļ ievērojami pasliktinājusies humānā situācija pilsētā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Nav ūdens, elektrības, trūkst pārtikas," sacīja provinces padomes loceklis no Kondozas Zars Guls Alimi.

Talibi pirmdien izvērsa koordinētu uzbrukumu Kondozai, kuru viņiem izdevās ieņemt pirms gada.

Afganistānas valdība paziņojusi, ka drošības spēki lielas Kondozas daļas ir attīrījuši no talibiem un cīnās ar kaujiniekiem pilsētas nomalēs.

"Kopš kauju sākuma nogalināti vairāk nekā 120 talibu kaujinieki," apliecināja policijas pārstāvis sakariem ar presi Mahfozulla Akbari, piebilstot, ka krituši arī 14 drošības spēku karavīri un vēl 12 ievainoti.

Pilsētas vienīgā slimnīca tikko funkcionē, jo no tās aizbēga ārsti, kad trešdienas vakarā tās pagalmā un autostāvvietā trāpīja mīnmetēja šāviņi.

Kopš kauju sākuma hospitalizēti 220 mierīgie iedzīvotāji, ziņo mediķi.

Kā ziņots, islāmistu grupējuma "Taliban" kaujinieki pirmdien uzbruka Kondozas pilsētai Afganistānas ziemeļos, kuru pēkšņā uzbrukumā kaujiniekiem uz neilgu laiku izdevās iekarot pirms gada. Uzbrukums sākās agrā rītā no četrām pusēm, kaujiniekiem iesaistoties intensīvās sadursmēs ar valdības spēkiem un ielaužoties pilsētā.

Tieši pirms gada talibi ieņēma Kondozu, kas bija pirmā provinces galvaspilsēta, kuru talibiem izdevies ieņemt, kopš ASV pirms 15 gadiem padzina viņu valdību. Talibi pilsētu noturēja divas dienas. Pēc ANO datiem, kaujās gāja bojā 289 cilvēki un simtiem tika ievainoti.

LETA / Foto: AFP/Scanpix/LETA, Reuters/Scanpix/LETA, EPA/LETA / Video: Reuters