Jauna divu meitu māmiņa no Latvijas Anglijā aizsūta vīram atvadu īsziņu un izdara pašnāvību
Mirušo sievieti atrada garāmgājēji, kuri arī izsauca policiju uz notikuma vietu.
Pasaulē
2016. gada 6. oktobris, 15:00

Jauna divu meitu māmiņa no Latvijas Anglijā aizsūta vīram atvadu īsziņu un izdara pašnāvību

Jauns.lv

Sieviete no Latvijas, kas šovasar atrasta mirusi Lielbritānijā netālu no kāda bērnu laukuma, izdarījusi pašnāvību, atklājuši izmeklētāji.

Britu mediji raksta, ka 32 gadus vecā Svetlana Averina no Latvijas, kurai iepriekš konstatēta depresija, izdarījusi pašnāvību mežiņā, kas atrodas netālu no kāda bērnu laukuma. Zināms, ka sieviete dzīvojusi Doverā kopā ar savu vīru no Krievijas Andreju Ivčenko un divām meitiņām. 

Šonedēļ notikušajā lietas izskatīšanā izskanēja, ka sieviete pirms pašnāvības nosūtījusi savam vīram atvadu īsziņu. 

Averina Lielbritānijā ieradās 2004.gadā, lai strādātu par frizieri, bet 2007.gadā kādā ballītē viņa iepazinās ar savu vīru un nākajā gadā abi nosvinējuši kāzas. Pēc pirmā bērna dzimšanas Averinai diagnosticēja pēcdzemdību depresiju. Sievietei pēc diagnozes noteikšanas tika nozīmēti atbilstoši medikamenti, kas uzlaboja viņas stāvokli. 

Policijas pārstāvis Pols Gemons norādīja, ka vairāk nekā pusgadu pirms sievietes lēmuma šķirties no dzīves, viņa cieta no psiholoģiska rakstura problēmām. Tāpat sievietei bija paranoīdas domas, ka citi viņai grib nodarīt pāri. 

Svetlana pat esot sacījusi vīram, ka metīsies nost no klints, taču dzīvesbiedrs viņai nenoticēja un mēģināja viņu aizvest pie mediķiem. Emocionālo problēmu mocītā divu bērnu māmiņa īsi pirms nāves bija plānojusi atsākt darba gaitas, taču stresa dēļ neturpināja strādāt par administratori. 

Pirms nāves sieviete aizsūtījusi atvadu īsziņu savam vīram un izdarījusi pašnāvību. 

Izmeklētāju pārstāve tiesā sacīja: "Notikušajā nav iesaistītas trešās personas un nav aizdomīgu apstākļu," norādot, ka Svetlana šo soli spēra labprātīgi un neviens viņai nepalīdzēja aiziet no dzīves. 

Kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA/Scanpix