Deputāti Strasbūrā nikni izvicina dūres. Viens no viņiem nonāk slimnīcā. FOTO
Vulfs zaudēja samaņu EP ēkā divas stundas pēc incidenta.
Pasaulē
2016. gada 7. oktobris, 09:02

Deputāti Strasbūrā nikni izvicina dūres. Viens no viņiem nonāk slimnīcā. FOTO

Jauns.lv

Pēc strīda ar partijas biedru slimnīcā Strasbūrā nogādāts Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Stīvens Vulfs.

Incidents notika, UKIP eiroparlamentāriešiem strīdoties par partijas nākotni pēc britu 23.jūnijā referendumā pieņemtā lēmuma izstāties no Eiropas Savienības (ES).

Par atkāpšanos no amata otrdien paziņoja UKIP līdere Diāna Džeimsa, kura šajā amatā bija ievēlēta 16.septembrī pēc tam, kad no tā bija aizgājis ilggadējais partijas līderis Naidžels Farāžs.

Vulfs ir saniknojis partijas biedrus, pavēstot, ka kandidēs uz UKIP līdera amatu, bet esot arī apsvēris pāriešanu uz Lielbritānijā valdošo Konservatīvo partiju.

Viens no UKIP EP deputātiem Rodžers Helmers norādīja, ka partijas eiroparlamentāriešu apspriedē Strasbūrā notikusi "aktīva viedokļu apmaiņa".

"Tam nevajadzēja notikt. Mēs runājam par strīdu, kas beidzās fiziski," reportieriem paziņoja Farāžs, kas pēc Džeimsas atkāpšanās kļuvis par partijas pagaidu vadītāju.

Farāžs atteicās atklāt kolēģi, ar kuru Vulfam bijis strīds.

Atsaucoties uz saviem avotiem, britu sabiedriskā raidorganizācija BBC vēstīja, ka UKIP sanāksmes laikā esot noticis kautiņš, un Vulfs esot sasitis galvu, atsitoties pret logu vai sienu, bet pēc tam esot piecēlies.

Vulfs zaudēja samaņu EP ēkā divas stundas pēc incidenta. Farāžs atklāja, ka Vulfs piedzīvojis divas lēkmes, tomēr izmeklēšanā ne trombs, ne asins izplūdums smadzenēs nav konstatēts. Piektdien Vulfu esot paredzēts izrakstīt no slimnīcas.

Francijas policija un prokuratūra pavēstīja aģentūrai "Reuters", ka incidents šobrīd netiek izmeklēts.

UKIP nenoliedza, ka Vulfs no apspriedes esot izgājis ar partijas biedru Maiku Hūkemu, tomēr šī eiroparlamentārieša pārstāvis noliedzis, ka Hūkems būtu aizskāris Vulfu, raksta BBC.

Pēc Farāža paziņojuma par aiziešanu no partijas vadītāja amata Vulfs sākotnēji bija favorīts, lai kļūtu par jauno partijas līderi, tomēr viņš bija spiests izstāties no cīņas, jo par vēlu esot iesniedzis nepieciešamos nominācijas dokumentus.

LETA/Foto: Reuters/EPA/LETA

Tēmas