Bijušie kolēģi pieprasa atrast Poļitkovskas slepkavības pasūtītāju. VIDEO
Poļitkovska tika nošauta Maskavā savas mājas kāpņu telpā 2006.gada 7.oktobrī.
Pasaulē
2016. gada 7. oktobris, 10:25

Bijušie kolēģi pieprasa atrast Poļitkovskas slepkavības pasūtītāju. VIDEO

Jauns.lv

Krievijas laikraksts "Novaja gazeta", pieminot kolēģes Annas Poļitkovskas slepkavības desmito gadadienu, nācis klajā ar videovēstījumu, kurā pieprasa atrast slepkavības pasūtītāju un apsūdz izmeklētājus bezdarbībā.

Noziegums nav atklāts, jo nav noskaidrots slepkavības pasūtītājs, norāda laikraksta līdzstrādnieki.

Žurnālisti pieprasa atcelt 2011.gadā aizturētā milicijas apakšpulkveža Dmitrija Pavļučenkova vienošanos ar izmeklētājiem. Atbilstoši tai viņam bija jānosauc pasūtītāja vārds, bet viņš to nav izdarījis.

Laikraksta "Novaja gazeta" žurnāliste Anna Poļitkovska tika nošauta Maskavā savas mājas kāpņu telpā 2006.gada 7.oktobrī.

Poļitkovska bija plaši pazīstama ar saviem rakstiem par notikumiem Čečenijā un Ziemeļkaukāzā, kā arī aktīvo Kremļa un Vladimira Putina kritizēšanu.

Viņa daudz rakstījusi par Krievijas armijas cilvēktiesību pārkāpumiem Čečenijā, kā arī neilgi pirms nāves informēja par Čečenijas prezidentam Ramzanam Kadirovam pakļauto karavīru zvērībām.

2011.gadā Poļitkovskas slepkavībā tika apsūdzēts Lom-Ali Gaitukajevs, brāļi Džabrails un Ibrahims Mahmudovi un Sergejs Hadžikurbanovs. 2012.gadā tiesa Pavļučenkovam par slepkavības organizēšanu piesprieda 11 gadus cietumā.

Izmeklētājiem nav izdevies noskaidrot slepkavības pasūtītāju.

LETA/Foto: AFP/LETA/Scanpix