Pasaulē
2016. gada 8. oktobris, 19:44

Krievijas ģenerālis: "Iskander" Kaļiņingradas apgabalā neesot nekas ārkārtējs, tas notikšot arī turpmāk

Jauns.lv

Krievija jau agrāk militārās sagatavošanas laikā izvietojusi operacionāli taktisko raķešu kompleksus "Iskander" Kaļiņingradas apgabalā un to darīs arī turpmāk, sestdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.

"Nekāds ārkārtas gadījums nav Kaļiņingradas apgabals, uz kurieni armijas raķetes ir vairākkārt pārvietotas un tiks pārvietotas, Krievijas Bruņotajiem spēkiem īstenojot militāro sagatavošanu," viņš teica.

Komentējot plašsaziņas līdzekļos izskanējušo par "Iskander" pārvietošanu uz Kaļiņingradas apgabalu, Konašenkovs paziņoja, ka "visupirms kņadas autoriem ir jāzina, ka operacionālo taktisko raķešu komplekss "Iskander" ir mobils".

"Raķešu vienības visu gadu veic militāro sagatavošanu pārvietojoties, veicot būtiskus attālumus Krievijas teritorijā dažādos veidos: pa gaidu, jūru un kā pašgājēji," uzskaitīja ģenerālis.

Konašenkovs paziņoja, ka Krievijas armija nav slēpusi "Iskander" pārvietošanu ar kravas kuģi "Ambal" uz Kaļiņingradas apgabalu, lai pārbaudītu ASV izlūkošanas modrību.

"Starp citu, kompleksa pārvietošana ar kuģi "Ambal" netika īpaši slēpta. Teikšu vēl vairāk: viens "Iskander" pat speciāli vēl pirms uzkraušanas uz "Ambal" tika izrādīts pāri lidojošajam amerikāņu izlūkošanas pavadonim, lai precizētu šī kosmosa aparāta darba parametrus," klāstīja ģenerālis.

Rietumvalstu plašsaziņas līdzekļos piektdien izskanēja, ka Krievija uz Kaļiņingradas apgabalu ir pārvietojusi "Iskander".

Ballistisko raķešu sistēma "Iskander", kas iekļauta Krievijas armijas bruņojumā kopš 2006.gada, ir paredzēta stratēģiski svarīgu objektu iznīcināšanai, un tās darbības rādiuss ir no 50 līdz 500 kilometriem, bet pēc dažiem datiem - līdz 700 kilometriem.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA, EPA/LETA